Varasemalt on Eestist akadeemiasse osalema valitud Sander Mölder, Dave Storm, Kaur Kareda, Dj Quest, Madis Nestor ja Ki En Ra. Peale seitsme aastast pausi sõidab Eestist sellel aastal akadeemiasse elektroonilist bassimuusikat produtseeriv Nathan Tulve, kes kannab artistinime Metabora.

Tulve on inspiratsiooni kogunud erinevatest stiilidest alates klassikalisest muusikast kuni metalini ning hindab teostes enim minimalismi. Lisaks sellele on ta kaasa löönud vokaalansamblis Vox Clamantis ja korraldanud Club Felicity üritustesarja.

8. septembrist kuni 12. oktoobrini toimuva Red Bull Music Academy-l esindatud stiilide hulgas on seekord evokatiivne elektrooniline muusika Jaapanist; intelligentne tantsumuusika Iraani maa-aluselt muusikaskenelt; uue kooli džäss Ühendkuningriigist; tuleviku afrotantsumuusika Lõuna-Aafrikast; eksperimentaalne hiphop Saksamaalt; postpunk USAst ning palju muud.

Red Bull Music Academy on muusikamaailma edasi viiv jõud, kus mõjukad muusikad saavad uue põlvkonnaga kohtuda keskkonnas, kus mõlemad osapooled saavad üksteiselt õppida ning muusika minevikku, olevikku ja tulevikku austada. Tutvu kõigi sellel aastal osalevate artistidega siin.