Swedbanki reisikindlustuse valdkonnajuht Kaspar Kaur soovitab enne reisile minekut kindlasti reisikindlustuse peale mõelda:”Reisikindlustus pikanäpumeeste eest ei kaitse, küll aga aitab pahalaste tekitatud kahjusid korvata,” sõnas Kaur. “Näiteks eelmisel aastal hüvitas Swedbank vargustest tingitud kahjusid 193 000 euro ulatuses.” Kaur lisas, et varaste ohvriks võib sattuda igas reisipaigas ning isegi turvaliste Euroopa riikide vaatamisväärsuste läheduses tiirutab tegelasi, kes su kaamerat või telefoni himustavad.”

Siin on sulle aga TOP 10 sihtkohta, kuhu reisides tasub oma asjadega eriti ettevaatlik olla.

Las Ramblas, Barcelona, Hispaania
Las Rablas on kuulus lai kõnnitee, mis on täis elu, muusikat ja rohkelt inimesi, olenemata kellaajast. See on varaste üks meelispaiku

Rooma, Itaalia
Roomas on rohkelt ajaloolisi hooneid ja vaatamisväärsusi ning rohkelt turiste, mis teevad taskuvaraste töö eriti lihtsaks. Levinud on kääridega ohvri kotile auk sisse lõigata, et rahakott või midagi muud väärtuslikku ära varastada.

Praha, Tšehhi
Karli sillal on 30 kaunist barokkstiilis kuju ja tuhandeid turiste, kes igal aastal tunglevad, et neid oma silmaga näha. Jällegi üks taskuvarasta meelispaiku.

Madrid, Hispaania
El Rasto kirbuturg ja ülerahvastatud metroo on selles linnas turistidele üheks parajaks peavaluks, sest nobenäpud töötavad kiiresti ja kasutavad inimeste hajevilolekut osavalt ära. Madridis tasub ettevaatlik olla ka muuseumides.

Pariis, Prantsusmaa
Linn, mis kunagi ei maga. Taskuvaraste meelispaikadeks on seal Eifeli torni ümbrus, Sacre-Coeuri trepid ning otseloomulikult metroo.

Florence, Itaalia
Turistidel soovitatakse Florences olles ennast mitte Michelangelo loomingut imetlema jääda, sest Piazza della Signoria on taskuvaraste meelispaik.

Buenos Aires, Argentiina
Buenos Aires on kaunis linn ja Teatro Colon üks linna väljapaistavaimad piirkondi, kuid ole ettevaatlik, kui avastad ootamatult, et lind on oma ära seeditud menüü sinu õlale poetanud ja sõbralik mööduja kohe lahkelt salvrätikuga appi tõttab.

Amsterdam, Madalmaad
Eksootilised kanalid ja mõnus rahulik atmosfäär võivad panna unustama, et tegu on ühe top 10 taskuvaraste meelispaigaga.

Ateena, Kreeka
Vahet pole, kas külastad Parthenoni Akropolis või mõnda muud ajaloolist linna, hoia oma käekott enda läheda.

Hanoi, Vietnam
Vietnami pealinn oma võluva pealinnaga, ausammaste ja vaatamisväärsustega on kindlasti koht, kuhu soovitaks reisida, kuid samas ei tohi turistid siiski valvsust kaotada.

Filmile “Fookus” saab kaasa elada juba esmaspäeval, 26. Märtsil kell 19.00 filmikanali TV1000 Premium vahendusel.