Uus ja skandaalne Tom Boweri sulest ilmunud raamat "Rebel Prince" toob päevavalgele prints Charlesi varjupooled ja tema fondiga The Princes Foundation seotud tehingud. Ühe loo keskpunktis on Türgi miljardär Cem Uzan, kes soovis oma imidži täiustamiseks demostreerida lähisuhteid Briti kuningliku perega. Aastal 2000 palkaski ta PR meeskonna, kelle ülesandeks oli leida võimalus, kuidas Cem Uzan kohtuks mõne Briti kunngliku pere liikmega ja saaks tõestuseks ka fotod.

Agentuur pöördus seepeale prints Charlesi lähikonna poole, kus tehti helde pakkumine: Cem Uzan ja tema abikaasa Alara kutsutakse The Princes Foundation õhtusöögile ja miljonäri abikaasal on koht prints Charlesi kõrval. Muinasjutt sai miljardäri jaoks tõeks vaid ühel tingimusel: Uzan peab The Princes Foundation`ile annetama 200 000 naela. Nii ka juhtus. Uzanid ei saanud rohkem rahul olla: nende suurhetk koitis, proua Uzan istus tulevase kuninga kõrval ja fotod koos prints Charlesiga ilmusid kõikjal.

Buckinghami palee ametnikes tekitas prints Charlesi säärane "sõprus" muret, sest Cem Uzani taust polnud puhas. Paraku ei julgenud mitte keegi seda muret printsiga jagada, sest vane tõde on see, et Charles teeb mida ise tahab. Mure aga kasvas, sest aastal 2001 oli Cem ja Alara Uzan taaskord pildis. Sedakorda leidsid Uzanid end Buckingham palee õhtusöögilt koos 120 rahvusvahelise miljonäriga. Uzan annetas taaskord Princes Foundation`ile 200 000 naela ja kindlustas ka sel korral oma abikaasale printsi kõrval einestamise.

Selleks ajaks katkusid Buckinghami palee ametnikud juba juukseid, sest mitte keegi printsi lähikonnast ei vaevunud härra Uzani kohta kodutööd tegema. Nimelt uuriti miljardäri väljapressimise teemal ja kaks USA ettevõtet nõudsid Uzanilt 2.7 miljardi dollar tagastamist. See seik printsi ei seganud. Juba päev hiljem olid Uzanid külas prints Charleis Highgrove valdustes.

Printsi lähikond korraldas ka ürituse, kus külalised pidid osalemise eest käima välja 20 000 naela (see sisaldas kutse kahele), pluss annetuse Princes Foundation`ile. Vastutasuks said nad õhtusöögi Charlesi ja Camillaga Buckinghami palee balliruumis, lisaks lõuna koos Camilla seltskonnas polomängul Cirencesteris, kus olid ka Charles ja tema poeg prints Harry. Annetuse suurusest sõltuvalt võis jookse nautida printsess Margareti poja Lord Linley`ga ja imelist päeva koos kuninglikega Ascotis. Uzan oli kulutanud väikese varanduse, kuid võis ennast nüüd printsi sõprade hulka arvata.

Aasta 2003 oli aga pöördeline ja printsi kaaskond ei saanud Uzani tegevustele enam läbi sõrmede vaadata. Laenude tagastamata jätmise eest mõisteti Uzan vangi ja teda süüdistati pettustes nii Inglismaal kui ka Ameerikas.

Kuninganna Elizabeth II ja prints Philip leidsid, et nende poeg müüb rikastele enda seltskonda. Vähem õudust ei tekitanud tõik, et liikvele oli läinud fraas "rent a royal" ehk üüri endale kuninglik. Prints Charlesi vend Andrew oli vapustatud ja pahane, et tema vend kasutab oma tiitlit ja müüb oma seltskonda. Prints Charlesi vanemate ja venna pahameel ei seganud. Seda enam, et lisaks annetustele tema fondi, tehti miljonäride poolt nii Camillale kui Charlesile erakordselt kalleid isiklikke kingitusi ja luksuslikke teeneid.

Paraku hakati aastal 2007 prints Charlesi säärast käitumist korruptsiooniga võrdlema. Siinkohal suutsid palee ametnikud teha tulevasele kuningale selgeks, et selline "ärimudel" ei saa enam jätkuda. Tõsi, kui täna sooviks keegi prints Charlesi heategevuslkul üritusel osaleda, peab paar käima jätkuvalt välja 20 000 naela ja tegema annetuse printsi fondi. Istekohti rikkuritele prints Charlesi kõrval tema kaaskond enam müüa ei tohi. Kuid võib vaid kujutada ette, millise imelise summa suutis Charles aastatega oma fondi kokku ajada. Kurikuulus miljardär Cem Uzan on vaid üks näide võimalikest sadadest rikkuritest, kes kõik soovisid printsiga koos einestada ja end tema sõbraks pidada.