Amreenia astus Eurovisioni võistlustulle aastal 2006. Nende debüütlugu kandis nime "Without Your Love" ja seda esitas Andre, kes jäi suures finaalis kaheksandaks.

Armeenlased pole senini ühtegi võitu koju viinud, kuid neis nähakse alati tugevat konkurenti. Nimelt pääseb riik pea igal aastal oma poolfinaalist edasi finaali, vaid 2011 jäi nende esindaja ukse taha. Nende parimaks tulemuseks on hetkel 4. koht 2008. ja 2014. aastal. Armeeniat esindanud Sirusho võitis 2008. aastal oma looga "Qélé, Qélé" Marcel Bezençoni nimelise fänniauhinna. Eurovisionit pole Armeenia võõrustada saanud, kuid see eest pälviti pärast 2010. aasta võitu õigus olla 2011. aasta Laste Eurovisioni lauluvõistluse peremees.

Armeenia rahvusringhääling AMPTV korraldas nende mulluse euroloo otsimiseks täiesti uue riikliku konkursi nimega Depi Evratesil ja sama formaati kasutati ka tänavu. Portugali sõidab Sevak Khanagyan armeeniakeelse looga "Qami" (Քամի).

1987. aastal sündinud Sevak Khanagyan on vene-armeenia päritolu. Ta hakkas muusikat kirjutama juba 7-aastaselt, kui alustas teed ka muusikakoolis. Sevak lõpetas Kurski Kultuurikolledži ja jätkas oma haridusteed Moskvas asuvas muusikaakadeemias. Oma õpingute ajal mängis ta mitmes erinevas bändis.

Aastal 2015 võttis ta osa kahest tähtsast telekonkursist: "Glavnaya Stsena" ja "The Voice of Russia". Oma fännide tunnustuse teenis ta välja aga hoopis Ukraina talendisaate "The X Factor" võiduga. Võistluse esimeses voorus pälvis ta ka saate kohtunike kiindumuse, esitades enda kirjutatud lugu "Don't Be Quiet". Pärast saate võitu läks Sevak suurele soolotuurile, mis hõlmas endas Venemaad, Ukrainat ja Armeeniat.

Mullu avaldas mees mitmeid hitte, mille hulka kuuluvad eelnevalt nimetatud "Don't Be Quiet", "When We Are Together" ja "My Oxygen". Omal ajal ise saate vene versioonis osalenud Sevak istus möödunud aastal talendisõu "The Voice of Armenia" kohtunikutooli.

Sevak Khanagyan astub üles 8. mail toimuvas Eurovisioni 1. poolfinaalis, kuid erilist edu talle ei ennustata. Suures ennustustabelis paigutatakse ta lauluvõistluse üldarvestuses 22. kohale.