1. Ajas rändamine

2011. aasta otsustasid Hiina tsensorid keelata ära teleseriaalides ajas rändamise kujutamise, sest nii luuakse absurdseid müüte ja lugusid ning promotakse feodalismi, ebausku, fatalismi ja ümbersündi.

2014. aastal keelati ära ka üheöösuhete, petmiste ja üleloomulike olukordade kujutamine. Sellele lisandus veel narkootikumide kasutamise, hasartmängude, suitsiidi, seksuaalse ärakasutamise ja prostitutsiooni kujutamise keeld.

Üleloomulike asjade alla mahuvad ka näiteks vaimud ning see on põhjus, miks keelati Hiina kinodes ära "Tondipüüdjate" uusversioon. Nimelt keelab kommunistlik Hiina kultuste ja ebausuga seotud teoste levitamise ning "Tondipüüdjad" just seda oligi, sest loo keskmes on...kummitused.

Filmistuudio Sony üritas kõigest väest filmi Hiina turule saada, pakkudes välja isegi pealkirja muutmise, milleks oli näiteks "Super Power Dare-to-Die Team", aga mitte miski ei aidanud ning film Hiina kinodesse ei jõudnud.

"Homse piiril" järg tõenäoliselt Hiina kinodesse enam ei sobiks.

2. Bruce Lee

Ei, Bruce Leed ei keelatud ära, aga kui 1973. aastal linastus Suurbritannias "Enter the Dragon", ei meeldinud brittidele filmis kujutatud vägivald.

BBC juhtivale tsensorile ei meeldinud toona, et võitluskunste täis filmis kasutatud kettnuiad ja viskerelvad on lihtsasti ostetavad, mistõttu keelati 1999. aastani ära võitluskunstifilmidele omaste relvade kujutamine. Põhjuseks oli toona hirm, et inimesed saavad filmist inspiratsiooni ning ostavad need relvad ka endale ning võivad endale ja teistele viga teha.

Keelu tulemusena eemaldati 1986. aasta Bruce Lee filmi "No Retreat, No Surrender" postrilt näitleja käest näiteks kettnuiad ning 1991. aasta filmist "Teenage Mutant Ninja Turtles II" eemaldati lausa stseen, kus üks ninjakilpkonn hoiab käest vorste, mis meenutavad kettnuiasid.

3. Filipiinide pealinn Manila ja Claire Danes

Enne kui Claire Danes muutus püsivaks staariks põnevusseriaalis "Homeland", oli ta ka hea draamanäitleja filmides. Üheks neist oli 1999. aasta "Brokedown Palace", mis rääkis loo kahest noorest naisest, kes jäid Tais narkootikumide salakaubaveoga vahele ning pisteti seal pikaks ajaks vanglasse.

Suurem osa stseene ei võetud üles mitte Tais, vaid Filipiinide pealinnas Manilas, mille vihastas välja Danes, kes rääkis pärast võtteid ajakirjale Vogue, et Manilas filmimine oli päris jube, nimetades linna veidraks ja jubedaks kohaks, kus jooksid ringi rotid ja kus haises prussakate järele ning mille elanikel pole mitte midagi - ei käsi, jalgu ega silmi.

Toonane Filipiinide president Joseph Estrada oli näitleja kommentaaride peale aga nii vihane, et lasi Manila linnal keelata kõikide Danesi filmide näitamise ning andis näitlejale ka linna sisenemise keelu.

Danes küll vabandas, kuid tänaseni pole selge, et kas keeld on endiselt jõus või mitte.

4. Myanmar ning kollane ja punane värv

Myanmar keelas arusaamatutel põhjustel ära filmides kollase ja punase värvi kasutamise.

See omakorda tähendas, et 2007. aasta "Simpsonite film" sai Myanmari kinodes näitamiskeelu, sest tegelased on valdavalt kollased.

5. Walesi linn Aberystwyth ja "Life of Brian"

Terry Jonesi lavastatud legendaarse filmi "Monty Python's Life of Brian" näitamine keelati ära Walesi ajaloolises linnas Aberystwyth, sest Monty Pythoni religioosne satiir solvas kohalikke kristlasi.

Näitamiskeeld kestis lausa 30 aastat, enne kui 2009. aastal lubati filmi lõpuks kohalikus kinos näidata. Seansll olid kohal ka režissöör Terry Jones ja näitleja Michael Palin. Jones naljatas veel, et pärast seanssi võib nende jaoks tänavatel ohtlik olla.