Valgevene on Eurovisionil osalenud alates 2004. aastast, kui esimest korda olid kasutusel ka poolfinaalid. Riiki esindasid Aleksandra ja Konstatin, kes pälvisid looga "My Galileo" vaid 10 punkti ja 22st osalejast 19. koha.

Riik pääses esimest korda suurde finaali alles kolm aastat hiljem, kui võistlustulle astus Dimitri Koldun lauluga "Work Yor Magic". Kolduni euroloo heliloojaks oli vene superstaar Dilipp Kirkorov ning finaalis saadud 6. koht püsib siiani Valgevene parima tulemusena Eurovisionil.

Valgevene on aastate jooksul oma euroloo valimiseks kasutanud kitsamas ringis tehtud valikute ja riikliku finaali kombinatsiooni. Kuigi Valgevene pole veel kordagi Eurovisionit võitnud, on 2009. aastal Norrale esikoha toonud viiuldaja Alexander Rybak valgevene päritolu.

Tänavu esindab riiki 1993. aastal Ukrainas sündinud Alekseev. Noormeest on peamiselt kasvatanud tema ema, sest isa jättis oma perekonna maha juba enne poja sündi. Alekseev pole kunagi oma isaga kohtunud, kuid loodab siiani, et ühel päeval see siiski juhtub.

Alekseevi loomingul ja etteastetel on üks eesmärk: ta loodab avada kuulajate emotsioone ja tundeid. Eurovisionil on tema peamiseks sihiks jagada enda tundeid ja emotsioone terve maailmaga.

Muusikaga hakkas ta tegelema juba 10. aastaselt ja lõi koolis ka oma bändi. Aastal 2010 alustas ta ülikooliteed ja otsustas õppida turundust. Alekseev ei suutnud siiski ilma muusikata elada ja lõi tudengibändi Mova, mis esitas ansambli Red Hot Chili Peppers repertuaari.

18. aastaselt üritas ta pääseda talendisaatesse "The Voice", kuid paraku ei saanud ta esimesest voorust edasi. Mõni aeg hiljem proovis ta uuesti ning 2008. aastal Eurovisionil teiseks platseerunud lauljatar Ani Loark andis talle võimaluse, millest sai tema eduka karjääri algus. Alekseev küll saadet ei võitnud, aga temast sai saate üks populaarsemaid osalisi. Tema esimesest singlist "Пьяное солнце" sai tohuti hitt ja selle ametlikul muusikavideol on YouTube'is üle 35 miljoni vaatamise.

Alekseev on tuuritanud enam kui kahekümnes riigis üle kogu Euroopa ja pälvinud mitmeid muusikaauhindu. Ta on Valgevenes äärmiselt tuntud ja seetõttu otsusta ta ka selle riigi Eurovisioni eelvoorust osa võtta. Esialgu kavatses Alekseev minna esindama Ukrainat, kuid nädal pärast loo esitamist konkursile Vidbir, võttis ta oma avalduse tagasi. Hiljem selgus, et Alekseev viis oma loo hoopis Valgevene võistlusele.

Tema osalemine on tekitanud omajagu skandaali. Eurovisioni reglement näeb ette, et lugu ei tohi olla kõlanud avalikult enne eelneva aasta 1. septembrit. Alekseev oli aga oma kontsertidel esitanud venekeelset lugu nimega "Навсегда". Sellest reeglist mööda hiilimiseks tegi ta oma loo lühemaks ja tõlkis selle lüürika inglise keelde. Jaanuari keskel ähvardasid 11 Valgevene eelvoorus olevat artisti Alekseevi finaalis osalemise korral võistlusest tagasi astuda. 16. veebruaril selgus siiski, et Alekseev võitis ja sõidab Valgevene eest Portugalis toimuvale Eurovisionile.

Lugu "Forever" kõlab Portugalis toimuva Eurovisioni 1. poolfinaalis ja suures ennustustabelis paikneb see hetkel 16. kohal. Fännides on lugu tekitanud vastakaid tundeid ja põhjus on ilmselt selles, et internetis on loost ringlemas ka mitu erinevat töötlust. Artikli ülaosas on välja toodud Eurovisioni ametlikus YouTube'i kanalis olev versioon, ent Alekseev on juba kuid esitanud oma lugu veidi teistsuguses võtmes ja mõnes kanalis nimetatakse just seda ametlikuks versiooniks.

Valgevene eurolaulu konkursil esitas Alekseev oma lugu eriti efektses kostüümis, kuid kas sama sõud saab ka Eurovisionil näha, pole veel teada:

Alekseev saabub oma tuuri raames juba järgmisel reedel Tallinna, et anda Cathouse Concert Hallis kontsert. Rohkem infot sündmuse kohta leiad SIIT!




It must be something that we call love – wherever I go I’m coming back
And time cannot knock me off my track, this resolution is final.
It must be something that we call love, it’s when you’re craving to say her name
And my reality seems to break apart with her arrival.

No need to worry, rain falling down
It’s our happiest story and there’s no one around.
We will go for it and I know you’ll be mine, forever...
Windows wide open, flying so high
Both of us roaming through magnificent sky.
Rain keeps on falling, and I know you’ll be mine forever...

It must be something that we call dream, when all you told me I know by heart,
The type of beauty I call supreme and how it’s driving me crazy.

No need to worry, rain falling down
It’s our happiest story and there’s no one around.
We will go for it and I know you’ll be mine, forever....
Windows wide open, flying so high
Both of us roaming through magnificent sky.
Rain keeps on falling, and I know you’ll be mine forever....

You’ll always sing me something new, I will always follow
When I first saw you here I knew that I was blind before you...

No need to worry, rain falling down
It’s our happiest story and there’s no one around.
We will go for it, and I know you’ll be mine, forever...
Windows wide open, flying so high
Both of us roaming through magnificent sky.
Rain keeps on falling, and I know you’ll be mine forever...