“Miniatuurimeistrid” räägib majast, kus lummava ilu ja privileegide all on peidus keelatud kired ning ohtlikud saladused. On aasta 1686 ja 18-aastane Nella Oortman koputab Amsterdami jõukaimas kvartalis asuva suursuguse maja uksele. Lootusest ja unistustest ajendatuna jättis ta selja taha vaikse maapiirkonna, et alustada uut elu jõuka kaupmehe Johannes Brandti naisena. Ent Johannese asemel võtab teda vastu hoopis mehe kalk õde Marin ning Nella mõistab, et Brandtide majapidamises pole miski nii, nagu pealtnäha paistab.

Kui Johannes lõpuks välja ilmub, teeb ta Nellale erakordse pulmakingi – nukumaja, mis on koopia nende kodust. Seda aitab sisustada pahatahtlik miniatuurimeister, kelle loodud väikesed mudelid peegeldavad majas toimuvat ning ennustavad häiriva täpsusega tulevikku. Kui Nella nukumajas ja perekonnas olevatele saladustele jälile saab, mõistab ta, et kõiki ähvardab oht. Kas miniatuurimeistri käes on nende tulevik? Ja kas Nella on nende pääsemise võti või allakäigu arhitekt?

Tegemist on tõeliselt lummava seriaaliga, kus teevad kaasa silmapaistvad näitlejad, teiste seas Nellat kehastav Anya Taylor-Joy, kes võitis 2017. aastal Cannes’i filmifestivalil aasta uue tulija tiitli ning oli üks BAFTA tõusva tähe kandidaatidest. Sarjas osaleb ka kahekordne Kuldgloobuse ja BAFTA parima naispeaosa nominent Romola Garai, kes kehastab vaenulikku Marinit. Salapärast Johannest kehastab Alex Hassell.

“Miniatuurimeistrid” värvib suurepärase pildi 17. sajandi Amsterdamist, mis oli Hollandi kuldajal kaubanduse ja ettevõtluse keskpunkt. Raamatu tegevus toimub küll Amsterdamis, aga linn on tänapäeval nii moodne, et sarja filmimiseks tuli leida teine koht, milleks osutus lõuna pool asuv ülikoolilinn Leiden, kus on säilinud hoonete ajalooline välimus. Seevastu on Nella uut kodu kujutavad kaadrid filmitud hoopis Londoni lähedal.

Kaasahaarav ajastupõnevik põhineb inglise kirjaniku Jessie Burtoni esikromaanil “Miniatuurimeistrid” (“The Miniaturist”), mille kirjutamiseks kulus tervelt neli aastat. Raamat avaldati 2014. aastal ja see sai üleöö kuulsaks, seda müüdi enam kui 38 riigis ning see tõusis kiiresti menukite edetabelis esikohale. Raamat võitis mitmeid auhindu, muu hulgas aasta uue kirjaniku ja aasta raamatu tiitli, ning seda on müüdud üle miljoni eksemplari.

Vaata ajastutruud draamapõnevikku „Miniatuurimeistrid“ ning avasta luksusliku pealispinna all peituvad ohtlikud saladused. Sarja näidatakse uuel telekanalil Epic Drama, mis on kättesaadav Telia klientidele.

Täpsema info saamiseks võtke palun ühendust oma teleteenuse pakkujaga või külasta kanali kodulehte.

Jaga
Kommentaarid