Prints Philip saabus haiglasse teisipäeval ning juba järgmisel päeval sooritati keeruline operatsioon. “Prints Philip on läbinud eduka puusaoperatsiooni,” sõnas pressiesindaja. “Ta on varajases staadiumis paranemas. Tema Majesteet jääb haiglasse paariks päevaks. Ta tunneb end mugavalt ja on heas tujus.”

Kuninganna Elizabeth II abikaasa prints Philipi tervisemured ilmnesid juba siis, kui kõrgus ei osalenud pühapäevasel lihavõtte-jumalateenistuselt suurte puusavalude tõttu.

Möödunud suvel astus Philip ametlikult tagasi kuninglikest kohustustest ning peale seda on teda nähtud väga vähestel üritustel. Kuigi mullu kevadel andis prints teada, et ei võta enam uusi kutseid üritustele vastu, võib ta siiski aeg-ajalt valida üritusi, millel osaleda. Briti rahva kurvastuseks on ta neid üritusi külastanud aga minimaalselt.

Sahistatakse, et prints Harry ja Meghan Markle’i pulmad toimuvad just prints Philipi tõttu St. George’i kabelis. Nimelt soovib Harry kindel olla, et pulmad oleksid vanaisale võimalikult lähedal, et Philip pikki vahemaid läbima ei peaks.