Iisrael osales esimest korda Eurovisionil 1973. aastal ja tegemist oli esimese Euroopasse mittekuuluva riigiga, mis sai loa üritusel osaleda. EBA andis Iisraelile loa osaleda, sest riigi ringhääling oli juba selle üks liikmetest.

Esimene võidutrofee tuli Iisraelile 1978. aastal Pariisis toimunud Eurovisionil, kus neid esindas Izhar Cohen and the Alphabeta looga A-Ba-Ni-Bi. Aasta hiljem reisis lauluvõistlus Jeruusalemma, kus Iisraeli pälvis taas esikoha. Toonane punktide jagamine oli eriti pingeline. Hispaania oli Iisraelist ühe punktiga ees, kui viimasena tegid oma tulemused avalikuks just hispaanlased, kes andsid oma rivaalile 10 punkti ja ajaloolise teise võidu looga "Hallelujah".

Iisraeli kolmas võit tuli 20 aastat pärast esimest ja selle tõi riigile Dana International. Tegemist oli esimese transseksuaalse lauljaga, kes Eurovisionil end esimeseks lõõritas. Dana International naasis Eurovisionile 2011. aastal, kuid ei pääsenud poolfinaalist edasi.

Märtsi alguses valis Rootsi oma tänavuse euroloo ja hetked hiljem tegi sama ka Norra, kuid 2018. aasta Eurovisioni favoriidiks tõusis hoopis Iisraeli esindav Netta Barzilai, kelle pala ootamatult internetiavarustesse lekkis.

Veebisait eurovisionworld.com on üks suurmaid portaale, mis jälgib igal aastal lauluvõistlust kullipilgul. Lehel on ka põhjalik edetabel erinevate ennustusportaalide soosikutest, mida on asunud troonima uus riik. Kui varasemalt oli ennustatud Eurovisioni trofeed nii Eestile kui ka Bulgaariale, siis üheksandalt kohalt tõusis esimeseks hoopis Iisrael ja seal on ta püsinud tänase päevani.

Iisraeli esindab lauluvõistlusel Netta Barzilai looga "Toy". Pala avaldamiseni oli veel aega, kuid inetul kombel lekkis see internetti. Fännid on selle aga äärmiselt positiivselt vastu võtnud ja eriti palju kiitust on saanud laulu kvaliteet. Eurovisioni suurima fännisaidi Wiwibloggs hinnangul püüavad paljud sel aastal meeleheitlikult millegi popi ja kaasahaaravaga lagedale tulla, kuid Netta Barzilai suudab autentsuse trendi tasakaalustada ning tegemist on tõepoolest unikaalse stiiliga.

Noores eas kolis Netta oma Georgia päritolu perekonnaga neljaks aastaks Nigeeriasse. Enne kohustuslikku Iisraeli armeega liitumist, veetis ta aasta vabatahtlikuna Nahalis ja teenis aega Iisraeli mereväe bändis.

Netta võitis sel aastal muusikashow "HaKokhav HaBa L'Eurovizion" ("The Next Star For Eurovision") ja tuusiku Portugalis toimuvale Eurovisionile. Ta on väga ambitsioonikas ja sihikindel 25-aastane, kuid hoolimata oma noorest east, on Nettal võimas kogemustepagas. Aastal 2016. asutas ta laulugrupi The Experiment, millega on tuuritatud kogu üle Iisraeli. Veidi hiljem pälvis ta peaosa lavastuses "Running on the Sea", kus lõid kaasa teatriprofessor Ruth Kanner ja helilooja Avshalom Ariel, kellest viimane on ka tänavusel Eurovisionil üks Netta taustalauljatest.

Barzilai on kaks aastat olnud eduka showgrupi Gaberband solist ning esinenud on nii Iisraelis kui ka mujal. Gaberband on korraldanud noortele muusikutele ka erinevaid töötubasid.

Look at me, I'm a beautiful creature
I don’t care about your modern-time preachers
Welcome boys, too much noise, I will teach you
Pam pam pa hoo, Turram pam pa hoo

Hey, I think you forgot how to play
My teddy bear's running away
The Barbie got something to say: Hey! Hey! Hey!
Hey! My "Simon says" leave me alone
I'm taking my Pikachu home
You're stupid just like your smart phone

Wonder woman, don't you ever forget
You're divine and he's about to regret
His baka-bakum, bak-bak bakumbai…

I’m not your toy
You stupid boy
I'll take you down
I'll make you watch me
Dancing with my dolls
On the MadaBaka Beat
Not your toy!

A-A-A-Ani Lo buba!
Don't you go and play with me boy!
A-A-A-Ani Lo buba!
Don't you go and play… Shake!
Kulului, Kulului, Ah, wedding bells ringing
Kulului, Kulului, Ah, money man bling-bling
I don't care about your 'stefa', baby
Pam pam pa hoo, Turram pam pa hoo

Wonder woman, don't you ever forget
You're divine and he's about to regret
His baka-bakum…bak-bak bakumbai…

I’m not your toy
You stupid boy
I'll take you down
I'll make you watch me
Dancing with my dolls
On the MadaBaka Beat
Not your toy