"Igaüht koheldakse kui potentsiaalset terroristi," sõnas turvaülem Bob Broadhurst. "On võimatu läbi otsida kümneid tuhandeid inimesi, kes tänavatele tähistama tulla tahavad, kuid igaüks võib olla potentsiaalne terrorist. Mõned, kes on kuningliku pere poolt unustatud või teeb seda keegi tähelepanu otsimiseks."


Broadhurst rõhutas, et arvestades terrorismi muutlikust viimasel ajal ning kui hõlpsaks on terrorismirünnakute korraldamine muutunud võib kuninglik perekond ja pealtvaatajad olla tõsises ohus. "Sa ei pea enam veetma tunde või kuid, et valmistada keerukat pommi või mistahes muud relva. Piisab vaid kööginoast, relvast jopevarrukas või lihtsalt autorendist," sõnas ta.

ISIS on ametlikult väitnud, et nad avavad tõelise põrgu nii kuninglikes pulmades kui ka 2018. aasta jalgpalli maailmameistrivõistlustel Venemaal.

On paljastatud, et politsei kasutab lisaturvameetmeid ning eri sorti tehnikavidinaid ürituse turvalisuse tagamiseks. Kasutatakse kahuritorne, et taevast alla tulistada droone, tõkkeid autoõnnetuste ärahoidmiseks, relvastatud politseipatrulle ja lennujaamale sarnanevat turvakontrolli. Kaasatakse nii politseikoeri kui ka õhuväge. Briti transpordipolitsei patrullib rongipeatuseid.

Aastal 2003 õnnestus Aaron Barschakil, kes kutsus end kui "kömöödiaterroristi" mööda lipsata politseinikest kandes roosat kleidi ja Osama bin Ladeni stiilis habet, tungides sisse prints Williami sünnipäevapeole.