"Vändapidurite" ("Blockers") treiler jätab mulje muhedast ja ajuvabast komöödiast, aga kui film kinolinal väntama hakkab, rullub lahti hoopis midagi muud. Mõne aja pärast tekib küsimus, et kas film on siis pigem noortele juhendiks või õpetus vastutustundlikele lapsevanematele, kuidas peatada laste seksuaalelu arengut? Need küsimused otseselt vastust ei saagi, aga film suudab puudutada huvitavaid ja olulisi teemasid.

"Vändapidurid"

Film püüab üllataval kombel olla sotsiaalkriitiline, kritiseerides seda sama teismeliste rasedust ja selle võimalikke tagajärgi, nagu üksikvanemaks jäämine ja ilma isata kasvamine, lahutus, kaklevad endised abikaasad, kirglikud vahekorrad ja muud seksmängud. Ja ehk sellepärast on seda sorti filmi raske jälgida – see püüab võidelda kahel rindel korraga – olla naljakas, kuid samas õpetlik. Just selle tõttu jääbki kogu see komejant kuskile vahepealseks kapsahautiseks, millele oleks vaja natuke liha juurde panna või siis hoopis täiesti veganitele serveerida.

Ja kui ma nüüd tunneks hästi maadlejaid, siis ma viskaks John Cena peale silda, aga võhikuna mõjub tema roll emotsionaalse musklimehena väga tüüpilise klišeena. Ja selliseid klišeesid on siin veel ja veel. Õnneks käsitletakse tõsisemaid teemasid viisakalt ja suure hoolega, mistõttu ei muutu film ka labaseks.