1. "First Man"

Režissöör Damien Chazelle on Oscaritel juba vana tegija - tema 2014. aasta "Whiplash" kandideeris viiele (võitis kaks) ning 2016. aasta "La La Land" kandideris lausa 14 Oscarile (võitis kuus, sh parim naispeaosa ja režissöör). Seda arvestades võib eeldada, et tema uus film "First Man", mille peaosas on Ryan Gosling, võib järgmisel aastal toimuval 91. Oscaritel väga kõrgele kohale jõuda.

Biograafiline film põhineb raamatul "First Man: The Life of Neil A. Armstrong" ning räägib 1969. aasta Apollo 11 missiooni ettevalmistusest.

2. "If Beale Street Could Talk"

Draamaga "Kuuvalgus" ("Moonlight") parima filmi Oscari võitnud Barry Jenkinsi uus film põhineb James Baldwini romaanil ning vaadates, et filmi taga on Megan Ellisoni Annapurna Pictures (Oscari võitnud "Nähtamatu niit"), siis ei maksa imestada, kui ka seda 2019. aasta Oscaritel näeme.

3. "Backseat"

Režissöör Adam McKay, kelle "The Big Short" kandideeris viiele ning võitis ühe stsenaariumi eest, uus film "Backseat" toob meieni loo endisest USA asepresidendist Dick Cheney'st, keda kehastab rolli jaoks end tundmatuseni muutnud Christian Bale.

Kaasa teevad veel karjääri jooksul viiele Oscarile kandideerinud Amy Adams, "Three Billboards Outside Ebbing, Missouri" eest parima meeskõrvalosa auhinna võitnud Sam Rockwell, kes kehastab George W. Bushi ning korra parima meespeaosa Oscarile ("Foxcatcher") kandideerinud Steve Carell, kes kehastab Donald Rumsfeldi.

4. "My Life on the Road"

Salma Hayekile naispeaosa Oscari ("Frida", 2002) toonud Julie Taymori filmis mängib peaosa Julianne Moore, kes kehastab feministide ikooni Gloria Steinemi.

5. "The Favourite"

Eelmisel aastal sünge draamaga "The Killing of a Sacred Deer" Eesti kinosid väisanud Yorgos Lanthimos on Oscaritele varem jõudnud parima stsenaariumi kategoorias 2015. aasta musta komöödiaga "The Lobster" ja parima võõrkeelse filmi kategoorias 2009. aasta filmiga "Dogtooth", kuid tundub, et kreeklase järgmine projekt "The Favourite" võib talle ja teistele asjaosalistele tuua päris mitu kuldmehikest.

Miks? Kõik osised justkui viitaksid sellele - peaosas on üliedukaks kujunenud "La La Landi" Emma Stone ning lugu leiab aset 18. sajandi Inglismaal kuningas Anne valitsuse ajal.

6. "Mary, Queen Of Scots"

Kolmele Oscarile kandideerinud ja ühe võitnud "I, Tonya" peaosalist kehastanud Margot Robbie on kuninganna Elizabeth I ja viiele Oscarile kandideerinud "Lady Birdis" peaosa kehastanud Saoirse Ronan on Šotimaa kuninganna Mary. Filmiks on "Mary Queen of Scots".

7. "The Women of Marwen"

"Forrest Gumpi" eest parima režissööri Oscari võitnud Robert Zemeckise ("Cast Away", "Flight", "Back to the Future", "Who Framed Roger Rabbit") film põhineb Jeff Malmbergi 2010. aasta dokumentaalfilmil "Marwencol", mis räägib mehest, kes asus pärast eluohtlikku ja talle püsiva ajukahjustuse tekitanud rünnakut ehitama nukulinna. Peaosas on viimasel ajal aina rohkem end võimsa karkaternäitlejana ("Foxcatcher", "The Big Short", "Last Flag Flying") esitlev Steve Carell.

8. "The Kidnapping of Edgardo Mortara"

Raske öelda, et kas ülimalt kiiresti filme vorpiva Steven Spielbergi ("The Post", "Ready Player One") "The Kidnapping of Edgardo Mortara" sel aastal ikka linastub, aga kui see lõpuks kinodesse jõuab, siis võib sunduslikult kristlikus perekonnas üles kasvatatud juudipoisi lugu olla Oscaritel väga kõva tegija.

9. "The Ballad of Richard Jewell"

Leonardo DiCaprio ja Jonah Hill teevad esimest korda pärast Martin Scorsese "The Wolf of Wall Streeti" ühist filmi "The Ballad of Richard Jewell", mis räägib 1996. aasta Atlanta Olümpiamängude pommirünnakutest. DiCaprio on seekord produtsendi rollis ning Hill mängib peaosa.

10. "The Death and Life of John F. Donovan"

Kanada režissööri Xavier Dolani kohta on palju öeldud, aga väga paljud ei saa öelda, et nad on enne 29. eluaastat lavastanud seitse mängufilmi, mis on võitnud mitmeid auhindu ja löönud peaaegu alati laineid ka Cannes'i filmifestivalil, ja kelle viimases filmis "The Death and Life of John F. Donovan" löövad kaasa Kit Harington, Ben Schnetzer, Natalie Portman, Bella Thorne, Susan Sarandon, Jared Keeso ja Kathy Bates.

See võib olla noore filmitegija esimene võimalus jõuda Oscariteni.

11. "The House That Jack Built"

Taani režissöör Lars von Trier on oma pika ja kireva karjääri jooksul kandideerinud Oscarile vaid korra 2001. aasta muusikalise draama "Dancer in the Dark" ja sedagi parima laulu kategoorias.

See võib muutuda ühe sarimõrvari "karjääri" kujutava psühholoogilise õudusthrilleri "The House That Jack Built" abil. Filmis löövad kaasa Matt Dillon, Uma Thurman ja Bruno Ganz.

12. "Koerte saar" ("Isle of Dogs")

Juba Eesti kinodes linastunud "Koerte saar" on režissöör Wes Andersoni ("Rushmore", "The Royal Tenenbaums", "The Life Aquatic with Steve Zissou", "The Darjeeling Limited", "Moonrise Kingdom", "The Grand Budapest Hotel") uus film, millega ta toob meieni tema enda sulest sündinud originaalse loo koertest ja inimestest, kus põhirõhk on siiski esimestel.

13. "The Man Who Killed Don Quixote"

"The Man Who Killed Don Quixote" põhineb kirjandusklassikasse kuuluval Miguel de Cervantes Saavedra romaanil "Don Quixote'" ning on arenduses olnud 1998. aastast saadik. Film on pika arendusperioodi jooksul saanud mitu tagasilööki, rahastus on korduvalt kokku kuivanud ning paljud näitlejad, nagu näiteks Johnny Depp, Ewan McGregor ja Robert Duvall, on filmist välja langenud. Vahepeal kuulusid näitlejate hulka ka John Hurt ja Jack O'Connell.

Filmi keeruline produktsioon on aastate jooksul omandanud lausa müütilise staatuse. 2002. aastal valmis isegi dokumentaalfilm "Lost in La Mancha", mis vaatles esimest katset filmi töösse saada.

Lõpuks valmis saanud versioonis mängivad põhiosades Jonathan Pryce, Adam Driver, Olga Kurylenko ja Stellan Skarsgård.

14. "Everybody Knows"

Iraani režissöör Asghar Farhadi kandideeris 2011. aasta draamaga "A Separation" parima originaalstsenaariumi Oscarile ning võitis ka parima võõrkeelse filmi Oscari. Farhadi 2016. aasta film "The Salesman" kandideeris samuti võõrkeelse filmi kategoorias ning tõenäoliselt teeb seda ka tema uus film "Everybody Knows", mille peaosades on Javier Bardem ja Penélope Cruz.

15. "Tully"

Jason Reitmani "Tully" alustab meie kinodes juba 4. mail, aga samas ei tasu neljale Oscarile kandideerinud ja ühe võitnud "Juno" ning kuuele Oscarile kandideerinud "Up in the Air" režissööri alahinnata, kuigi tema viimased filmi "Young Adult", "Labor Day" ja "Men, Women & Children" ei pälvinud sugugi niivõrd suurt tähelepanu kui oleks võinud.

"Tully" kasuks räägib muidugi see, et stsenaariumi eest vastutab Reitmani "Juno" originaalstsenaariumi eest Oscari võitnud Diablo Cody ning peaosas on Charlize Theron, kes võitis esimest ja viimast korda Oscari 2003. aasta filmi "Monster" eest.

Filmis teeb kaasa ka eelmise aasta filmis "Blade Runner 2049" meeldejääva rolli teinud Mackenzie Davis, kes kinnitati hiljuti ka uude "Terminaatori" triloogiasse.

16. "Where'd You Go, Bernadette"

Režissöör Richard Linklater jõudis viimati Oscaritele erakordse draamaga "Boyhood" (2014), mis kandideeris kuuele kuldmehikesele ning võitis ühe. Tema vahepealsed filmid, "Everybody Wants Some!!" ja "Last Flag Flying" polnud sugugi halvemad, aga erinevatel põhjustel ei kujunenud need niivõrd suurteks favoriitideks.

Linklateri uus film põhineb Maria Semple'i samanimelisel romaanil ning peaosas on alati vaimustav Cate Blanchett.

17. "Widows"

Hollywoodi kuulsamaiks meesnäitlejaks kujunenud Michael Fassbenderi esialgu orbiidile toonud režissöör Steve McQueen on tagasi pärast hämmastavat parima filmi Oscari võitu draama "12 Years a Slave" eest.

Seekord ei tee ta karmi draamat nagu tema hingekriipivad "Hunger" ja "Shame", vaid hoopis põnevusfilmi "Widows", milles neli röövlit surevad röövi käigus, kuid nende lesed ei jäta asja ripakile ning lõpetavad töö meeste eest ära.

Kaasa teevad Viola Davis, Cynthia Erivo, André Holland, Elizabeth Debicki, Michelle Rodriguez, Daniel Kaluuya, Liam Neeson, Colin Farrell, Robert Duvall ja Carrie Coon.

18. "On the Basis of Sex"

Blockbusterite kroonimata kuninganna Mimi Leder ("The Peacemaker", "Deep Impact") on tagasi biograafilise draamaga "On the Basis of Sex", mille peaosades Felicity Jones ja Armie Hammer. Film räägib Ameerika Ühendriikide Ülemkohtu liikme Ruth Bader Ginsburgi elust.

19. "Colette"

Biograafiline draama prantsuse kirjaniku Colette'i elust, kus peaosades Keira Knightley ja Dominic West.

Ja kuna filmi režissöör on Wash Westmoreland, kes lavastas koos Richard Glatzeriga 2014. aasta draama "Still Alice", mis tõi Julianne Moore'ile parima naispeaosa Oscari, siis võib arvata, et Keira Knightley võib lõpuks saada oma esimese Oscari.

20. "Can You Ever Forgive Me?"

Komöödianäitlejana tuntud Melissa McCarthy kehastub biograafilises filmis kirjanikuks Leonore Carol "Lee" Israeliks, kes läks ajalukku võltsija ja vargana.

21. "Boy Erased"

Garrard Conley memuaaril "Boy Erased: A Memoir" põhineva filmi režissöör on näitleja Joel Edgerton, keda praegu saab näha kinodes näiteks "Punases varblases". Filmis löövad kaasa Lucas Hedges ("Lady Bird", "Manchester by the Sea"), Russell Crowe ja Nicole Kidman.

22. "Wildlife"

"Wildlife" on samuti lavastatud näitleja poolt. Seekord on selleks eelkõige Paul Thomas Andersoni draamast "There Will Be Blood" tuntud Paul Dano, kelle jaoks ongi tegu režiidebüüdiga.

Sundance'i filmifestivalil kiitust kogunud filmis löövad kaasa Jake Gyllenhaal ja Carey Mulligan ning lugu põhineb Richard Fordi samanimelisel 1990. aasta romaanil.

23. "The Current War"

Hamlet, Sherlock Holmes, Alan Turing, lohe Smaug, doktor Strange ja nüüd Thomas Edison: paistab, et pole olemas rolli, mille jaoks Benedict Cumberbatch ei sobi. Möödunud aastal Toronto filmifestivalil linastunud "The Current War" jutustab Thomas Edisoni ja George Westinghouse'i 19. sajandi vägikaikaveost loomaks USA rahva jaoks püsivat elektrisüsteemi.

Filmi režissöör on ("Me and Earl and the Dying Girl", "American Horror Story: Coven", "Glee") Alfonso Gomez-Rejon ning kaasa teevad ka Michael Shannon ("Ööloomad"), Katherine Waterston ("Fantastilised elukad ja kust neid leida", "Alien: Covenant"), Tom Holland ("Ämblikmees: Kojutulek"), Matthew Macfadyen ("Anna Karenina") ja Tuppence Middleton ("Imiteerimismäng").

Muidugi ei saa rääkida Edisonist ilma Nikola Teslata ning ka tema on filmis täiesti olemas. Teslat kehastab Nicholas Hoult ("X-Mehed: Apokalüpsis", "Kiirtee: Kontrolli alt väljas").

Filmi levitas The Weinstein Company ("Vabastatud Django", "Kuninga kõne", "Õnneteraapia"), kuid pärast Harvey Weinsteini tabanud seksuaalse ahistamise süüdistusi kukkus ära nii esialgne linastuskuupäev ning muidugi ka levitaja ise. Praegu pole veel teada, mis kuupäeval film linastub, kuid Weinsteini vari ning vilets vastuvõtt Toronto filmifestivalilt võivad seda staare täis filmi Oscaritelt ka eemale hoida.

24. "The Front Runner"

Selle nimekirja juba teine Jason Reitmani film. Seekord põhineb film Matt Bai 2014. aasta raamatul "All the Truth Is Out: The Week Politics Went Tabloid" ning räägib Ameerika senaatori Gary Harti (Hugh Jackman) tõusust ja langusest. Kaasa teevad veel Reitmani "Up in the Air" eest naiskõrvalosa Oscarile kandideerinud Vera Farmiga ning "Whiplashi" eest Oscari võitnud J.K. Simmons.

25. "You Were Never Really Here"

Sünge "We Need to Talk About Kevin" režissööri Lynne Ramsay uus film "You Were Never Really Here" võitis möödunud aastal Cannes'i filmifestivalil parima stsenaariumi auhinna ning alati omapärane Joaquin Phoenix teenis parima näitleja tunnustuse eest eriti vägivaldseks ja košmaarseks nimetatud noir filmis.

Phoenix kehastab seadusesilma, kes üritab teismelist tüdrukut päästa inimkaubitsejate käest.

Cannes'is filmi näinud kriitikute silmi meistriteoseks nimetatud filmi režissöör Lynne Ramsay on juba vana ja tuntud tegija, kelle vahest tuntumad filmid on "Ratcatcher", "Morvern Callar" ja juba mainitud "We Need to Talk About Kevin". Šoti režissöör Lynne Ramsay on eelkõige tuntud oma poeetilise kino poolest, kuid samas võib tema Briti filme nimetada hellitavalt ka kitchen sink draamadeks, mille parimate esindajate hulka kuuluvad veel näiteks Andrea Arnold, Ken Loach ja Mike Leigh.

Ramsay jaoks on "You Were Never Really Here" esimene film pärast Natalie Portmani vesterni "Jane Got a Gun" ümbritsenud probleeme. Nimelt pidi Ramsay 2013. aastal filmi lavastama, kuid lahkus ootamatult vaid mõned päevad enne võtete algust projekti juurest. Film sai küll alles 2016. aastaks valmis, kuid ilma Ramsay osaluseta. Õnneks see tema karjäärile kuidagi ei mõjunud, sest juba auhinnatud "You Were Never Really Here" näitab, et režissöör on oma parimas vormis.

26. "Mary Magdalene"

Rooney Mara ja Joaquin Phoenix kehastuvad kuuele Oscarile kandideerinud "Lõvi" ("Lion") režissööri Garth Davise uues filmis Maarja Magdaleenaks ja Jeesus Kristuseks.

27. "A Private War"

Dokumentaalfilmi "Cartel Land" eest Oscari võitnud Matthew Heinemani esimene mängufilm viib meid koos Jamie Dornani ja Stanley Tucciga sõjakorrespondent Marie Colviniga (Rosamund Pike), Kosovosse, Tšetšeeniasse, Ida-Timorisse ja Lähis-Itta.

28. "Gloria"

Tšiili režissöör Sebastián Lelio tõuseb karjääriredelil päris kiiresti, sest lisaks sellele, et tema "Fantastiline naine" võitis parima võõrkeelse filmi Oscari, on tal valmis juba järgmine film "Disobedience", mille peaosades on auhinnatud näitlejad Rachel McAdams ja Rachel Weisz.

"Disobedience" on Sebastián Lelio esimene inglisekeelne film ning teine on tema enda 2013. aasta draama "Gloria" uusversioon, mille peaosas on Julianne Moore.

29. "Beautiful Boy"

Belgia režissöör Felix Van Groeningeni ("The Broken Circle Breakdown") esimeses inglisekeelses filmis löövad kaasa Steve Carell ja "Call Me By Your Name" eest parima meespeaosa Oscarile kandideerinud Timothée Chalamet.

Lugu räägib isast, kes on sunnitud pealt vaatama, kuidas metamfetamiini sõltuvus tema poega hävitab.

30. "At Eternity's Gate"

Režissöör Julian Schnabeli 2000. aasta "Before Night Falls" kandideeris ühele ning 2007. aasta "The Diving Bell and the Butterfly" neljale Oscarile. Võibolla on "At Eternity's Gate" just see film, mis toob tema loodule lõpuks ka võidu.

Ja miks ei peakski, sest lugu on legendaarsest kunstnikust Vincent van Gogh, keda kehastab "Florida projekti" eest parima meeskõrvalosa Oscarile kandideerinud Willem Dafoe.

31. "Burden"

Tõsielul põhinevas draamas kehastab aegamisi kvaliteetnäitlejaks tõusev Garrett Hedlund, kelle karjäär jätkub pärast "Mudboundi" sama tõsiste teemadega, meheks, kes kasvas üles Ku Klux Klani hulgas. Filmis löövad kaasa veel Forest Whitaker, Andrea Riseborough ja Tom Wilkinson.

32. "The Old Man and the Gun"

Algselt Terrence Malicki stiili matkinud režissöör David Lowery on aja jooksul omandanud oma nägemuse ja seda nii indie-draamades ("Ain't Them Bodies Saints", "A Ghost Story") kui ka suurema eelarvetega ettevõtmistes ("Pete's Dragon").

Lowery uus film põhineb Forrest Tuckeri elul. Miks temast filmi teha? Näiteks sellepärast, et tema "karjäär" koosnes kuritegudest ja vanglast põgenemisest.

Kaasa löövad Robert Redford, Casey Affleck, Sissy Spacek, Danny Glover, Tika Sumpter, Tom Waits ja Elisabeth Moss.

33. "The Irishman"

Martin Scorsese "The Irishman" võib kujuneda legendaarse režissööri kõige kallimaks filmiks, sest Netflix mitte ainult ei maksnud filmi õiguste eest 105 miljonit dollarit, vaid toetas ka 125 miljoni dollari suuruse eelarvega, kuid see on nüüd tõusnud juba üle 140 miljoni. Scorsese seni kõige kallima filmi "Hugo Cabret' leiutis" ("Hugo", 2011) eelarve jäi 170 miljoni juurde.

"The Irishman" on juba pikalt olnud Scorsese üks räägitumaid filme ja üheks põhjuseks on kindlasti näitlejad, kelle hulgas pole mitte ainult Robert De Niro, Al Pacino, Anna Paquin, Bobby Cannavale, Harvey Keitel, Ray Romano, vaid ka juba ammu näitlemisega lõpparve teinud Joe Pesci.

Linastusajaks on Netflixis küll 2019, kuid kindlasti linastub film ka kinodes täpselt sellel ajal, et see mahuks kenasti sisse ka Oscarite hooaega.

34. "The Mule"

Režissöör ja näitleja Clint Eastwood pole kaamera ette astunud alates 2012. aasta pesapallidraamast "Trouble With The Curve", kuid tema seni viimane lavastajatöö "Kell 15.17 Pariisi" ("The 15:17 to Paris") on praegu kinodes.

Nüüd tundub, et Eastwood mitte ainult ei naase kaamera ette, vaid ka taha. Mõlemat tegi ta viimati 2008. aasta filmis "Gran Torino". Tema uueks projektiks on "The Mule", mis põhineb 90-aastase Teise maailmasõja veterani elul. Nimelt hakkas mees Mehhiko Sinaloa kartelli narkomuulaks ja oli selles vallas ka väga edukas enne, kui ta vahele jäi.

Pole teada, kas film ikka sel aastal linastub, aga võimalik, et Eastwood jõuab enne aasta lõppu film kinodesse lasta.

35. "Mary Poppins Returns"

Emily Blunt on Mary Poppins 1964. aasta klassikalise filmi järjeloos "Mary Poppins Returns", milles maailmakuulus lapsehoidja naaseb Bankside perekonna juurde pärastneid tabanud suurt personaalset tragöödiat, mis on röövinud nüüdseks suureks kasvanud lastelt igasuguse elurõõmu.

"Mary Poppins Returns" linastub detsembris ning teeb sellega omamoodi rekordi: mitte ühegi järje vahel pole varem olnud 54 aastat, kuigi kahe loo vahel on kõigest 25 aastat.

Filmi lavastajatoolis istub Rob Marshall ning kui arvestada, et ka "Mary Poppins Returns" on muusikaline fantaasiakomöödia, siis on temasugune režissöör filmi jaoks ideaalne. Marshalli käe all valmisid näiteks muusikalid "Chicago" (13 Oscari nominatsiooni, kuus võitu), "Nine" ja "Into the Woods. Lisaks veel draama "Geisha memuaarid" ja ebavajalik piraadifilm "Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides".

"Mary Poppins Returns" teistes osades on Lin-Manuel Miranda, Meryl Streep, Ben Whishaw, Emily Mortimer, Julie Walters ja Colin Firth.

36. "A Star Is Born"

Näitleja Bradley Cooperi lavastatud film, milles lööb kaasa ka laulja Lady Gaga. "A Star Is Born" on samanimelise 1937. aasta filmi uusversioon ning järjekorras juba sama filmi kolmas uustöötlus.

37. "Black Klansman"

Kaks korda Oscarile kandiderinud Spike Lee krimifilm räägib mustanahalisest uurijast, kes imbub Ku Klux Klani ridadesse. Filmi taga seisavad teiste hulgas ka samad produtsendid, kes muutsid "Get Outi" möödunud aastal suureks hitiks ja viisid selle 90. Oscaritel parima originaalstsenaariumi võiduni - Jordan Peele ja Blumhouse Productionsi Jason Blum.

38. "Incredibles 2"

Kaks Oscarit võitnud "The Incredibles" oli 2004. aastal Pixari animatsioonistuudio ja Disney jaoks väga suur hitt nii kassatulult kui ka kriitiliselt ning sama juhtub tõenäoliselt ka järjega, mida kirjutab ja lavastab taaskord Brad Bird.

39. "Roma"

2013. aasta "Gravitatsiooniga" ("Gravity", 2013) parima režissööri Oscari võitnud Alfonso Cuarón kuulub koos Guillermo del Toro ja Alejandro G. Iñárrituga Hollywoodi kõige edukamate Mehhiko päritolu filmitegijate hulka. "Gravitatsioon" võitis peale parima režissööri Oscari veel kuus kuldmehikest.

Cuarón ei jätka aga ulme ja teiste suurejooneliste projektidega, vaid teeb midagi hoopis isiklikumat - kesklassi perekonna elu 1970ndate Mehhikos.

40. "Tolkien"

Soome üks edukamaid režissööre Dome Karukoski sai pärast "Tom of Finlandi" võimaluse astuda esimesi samme ka Hollywoodis. Tema järgmine projekt on "Sõrmuste isanda" ja "Kääbiku" autori J. R. R. Tolkieni eluloofilm, milles mängib peaosa hiljuti J. D. Salingeri kehastanud Nicholas Hoult.

41. "Light of My Life"

2016. aasta "Manchester by the Sea" eest parima meespeaosa Osacri võitnud Casey Affleck ei taha vennast Ben Affleckist halvem olla, mistõttu hakkab sarnaselt talle samuti filme lavastama.

Casey Affleck on ka varem lavastajatooli istunud. Esimest korda pälvis ta tähelepanu Joaquin Phoenixi kummalise filmisarnase projektiga "I'm Still Here".

"Light of My Life" pole mitte ainult Casey Afflecki lavastatud ja kirjutatud, vaid ta on ka filmi peaosas. Lugu on aga üllataval kombel ulmeline, mis on huvitav samm edasi "Manchester by the Sea" meeliraputavast draamast. Filmi lugu leiab aset surmavast pandeemiast laastatud maailmas, kus isa (Affleck) ja tütar üritavad metsas ellu jääda.

42. "Bohemian Rhapsody"

Freddy Mercury filmirolliga on olnud seotud nii Johnny Depp, Ben Whishaw ja Sacha Baron Cohen, aga õnneks ei saanud neist asja, sest ilmselgelt on parim valik ikkagi Rami Malek.

Algselt Bryan Singeri ("Tavalised kahtlusalused", "X-Mehed" filmid) poolt lavastatud eluloofilm pole tegelikult otseselt eluloofilm, vaid pigem ühte tähtsat hetke muusikajaloos kujutav lugu. Lisaks kinnitas Mercury rolli asunud Malek, et filmis laulab ka tema ise, kuid Mercury kordumatu hääle edasi andmiseks kasutatakse laulude esitamisel ikka ka laulja enda häält.