Täna selgus, et 20 aastat töös olnud ja viimasel hetkel kohtulahingusse sattunud Terry Gilliami "The Man Who Killed Don Quixote" linastub Cannes'i festivali lõpufilmina 19. mail ning jõuab samal päeval ka Prantsusmaa kinodesse.

Tagasi on ka viimati seitse aastat tagasi Cannes'it külastanud Taani enfant terrible režissöör Lars von Trier, kes sai 2011. aastal valminud ja festivalil esilinastunud "Melanhoolia" ("Melancholia") pressikonverentsil Hitleri kommentaaride tõttu festivalikeelu. Trieri "The House That Jack Built" linastub väljaspool võistlusprogrammi.

Kesköiste linastuste programmi lisati ka Kevin Macdonaldi Whitney Houstoni dokumentaalfilm "Whitney" ja Ramin Bahrani "Fahrenheit 451", kus mängivad peaosa Michael B. Jordan ja Michael Shannon.

Võistlusprogrammi lisati Yann Gonzalezi "Knife + Heart", Sergey Dvortsevoy "Akya" ja korra juba Cannes'i peaauhinna võitnud Nuri Bilge Ceylani "The Wild Pear Tree".

Un Certain Regard programmi lisati avafilmina Sergey Loznitsa "Donbass" ning ka Alejandro Fadeli "Muere, Monstruo" ning Joao Salaviza ja Renee Nader Messori "The Dead and the Others" jõudsid teiste filmide hulka.

Trieri "The House That Jack Built" olevat isegi jõhkram kui tema 2009. aasta "Antikristus" ("Antichrist") ning #metoo ajastu valguses on huvitav näha, kuidas sobitub Cannes'i filmifestivalile film, kus Matt Dilloni kehastatud sarimõrvar tapab 70ndatel ja 80ndatel USA Washingtoni osariigis naisi, kuigi tema teele satuvad ka mehed.

Trier oli ka üks neist režissööridest, kes sattus seksuaalse ahistamise skandaalide keskele.

Vaata kogu Cannes'i filmifestivali programmi SIIT.