2011. aastal ilmunud teist osa ei võetud kriitiliselt enam nii edukalt vastu, aga kuna film oli kinokassa suhtes väga edukas, siis andis Warner Bros. Pictures juba sama aasta sügisel teada, et kolmanda osa stsenaariumi esimene versioon on valmis, kuid stsenaristide vahetuse tõttu lükkus selle valmimine edasi.

2013. aastal andis mõlemas osas Watsonit kehastanud Jude Law teada, et Warner polnud veel valmis filmi eest raha välja käima, sest asjaosalised polnud veel stsenaariumiga rahul. 2014. aastal selgus, et stsenaarium pole endiselt valmis, kuigi Warner oli valmis filmi tegema asuma.

Guy Ritchie filmi "The Man from U.N.C.L.E." promodes andis produtsent Lionel Wigram, kes töötas ka Ritchie "Sherlock Holmesi" filmide juures, teada, et stsenaarium on endiselt valmimisel ning Downey Jr. ja Law naasevad peaosadesse.

2016. aastal selgus, et Warner Bros. suutis lõpuks saada kokku käsikirja kirjutamiseks vajalikud stsenaristid ning eelmisel aastal väitis produtsent Wigram, et kolmanda osa võtted algavad juba selle aasta sügisel.

Nüüd selgus, et kuigi Warner Bros. pole midagi ametlikult kinnitanud, siis vähemalt hiljuti portaaliga Cinema Blend rääkinud produtsent Joel Silveri arvates algavad võtted juba järgmisel aastal.

Loodame, et see on tõsi ja ma usun, et me kõik teame, milles seisnesid vähemalt osaliselt kolmanda osa valmimisega seotud viivitused - Robert Downey Jr. oli Marveli universumiga lihtsalt liiga hõivatud. Ta on siiski osalenud 2008. aastast peale üheksas Marveli filmis ja seitsmes nö. tavalises filmis, millest kaks olidki "Sherlock Holmesi" osad.

Nüüd, kus "Tasujad: Igaviku sõjaga" saab Marveli filmiuniversumi üks suur peatükk läbi ja Robert Downey Jr.-i osa selle tulevikus on veel ebaselge, kuigi ta osaleb kindlasti ka "Tasujate" neljandas filmis, võime tõesti järgmisel või ülejärgmisel aastal näha "Sherlock Holmesi" seeria kolmandat osa.