Haridus- ja Teadusministeeriumi uuringutest on selgunud, et üha rohkem kutsekooli õppureid ja vilistlasi on oma õpingutega väga rahul. Peamiseks põhjuseks on just rahulolu, et õpitakse endale huvitavat eriala ning ka õppetöö korraldus koos suurema praktilise tegevusega on õpilaste seas hinnatud. Pika traditsiooniga „Noore meistri“ kutsemeistrivõistlustest välja kasvanud suurüritus keskendubki tänavu sellele, et noored leiaksid juba varajases eas õige haridustee, mis vastab nende tugevustele ja huvidele.

SA Innove haridusuuenduste juhi Tanel Oppi sõnul on mitmekülgsed oskused edukuse võti. „Erialased oskused ja ettevõtlikkus kindlustavad hea sissetuleku. Täiskasvanud peaksid märkama noorte huvisid ja tugevusi juba varakult, et aidata leida neile sobiv haridustee, mille lõpetades on ka tööturul perspektiivi. Oskuste festivaliga „Noor meister 2018“ tahame neile innustust pakkuda, et oma kutsumuse leidmine oleks noortel veelgi lihtsam. Miks mitte arendada oma huvisid oskusteks kutsekoolis,“ rääkis Oppi.

Et kõik oma talendi üles leiaksid, leiab festivalil põnevaid töötubasid oskuste avastamiseks ja arendamiseks. Noori nõustavad kohapeal erinevad karjäärispetsialistid nii hariduse kui ka tööturu teemal. Kohapeal on esindatud 25 kutse- ja kõrgkooli. Oma edulugu oskuste maailmas räägivad ja näitavad 20 erinevat kutse- ja üldhariduskoolide õpilasfirmat, kes kohapeal ka oma toodangut müüvad. Kahe päeva olulisemateks sündmusteks on paarisaja kutsekooli noore 31 erineva eriala mõõduvõtud, kus selgitatakse välja noored meistrid. Selle tulemusena valmib ka Eesti Vabariik 100 kingituses – meie väikesele riigile sada noort meistrit, kes on valmis oma oskustega tööturul olulist lisaväärtust pakkuma.

Lisaks eelnevale hoiab noorte energiat üleval „Padjaklubist“ tuntud särtsakas päevajuht Kristel Aaslaid. Festivali peaesinejaks on populaarse „Kiki Miki“ loo autor räppar Arop. Laval säravad lisaks veel erinevad kaunite kunstide esindajad ning toimub Eesti parima noor-DJ finaal. Kohapeal saavad kõik külastajad osa võtta põnevast mängust, millel lisaks paljudele teistele auhindadele on mõlemal päeval peavõiduks uus iPhone 7.
Festival toimub Tallinnas, Eesti Näituste Messikeskuses (Pirita tee 28, Tallinn) ja on kõigile tasuta!