Kuues koolis viiakse läbi arvuteid tutvustavaid riist- ja tarkvaralaboreid ning näidatakse, mida kasulikku erineva tarkvaraga teha saab.

"Meie põhirõhk on selgelt tehnilistel lahendustel: tänu neile me ju igapäevaselt oma tegemisi ka tõhustame. Aga milline on meie töötõhususe järgmine samm? Seda me nendele noortele selle kuue vägeva päevaga räägimegi," selgitas projekti peakorraldaja Hendrik Raid.

Ennekõike on hariv ettevõtmine suunatud 6.-12. klasside õpilastele, aga ka õpetajatele, kes teema vastu huvi tunnevad. Nii on nohikud näiteks igas koolis saanud vähemalt ühe laboritäie kuulajaid vaid õpetajatest.

Lisaks uue tehnoloogia kasutuskogemusele soovitakse näidata ka, mis on arvutite sees, nende ümber ja kuidas arvuteid hooldada ning nendega ümber käia nii, et antud kogemusest võtta viimast.

Testimiseks pannakse välja erinevad nutitelefonid ja tahvelarvutid. Meelelahutust pakub virtuaalreaalsusel põhinevad mängud. Mänguoskusi ja teadmisi saab proovile panna võistlustes, kus osavamaid ootavad auhinnad. Lisaks on nähtaval ka elektriautod, millega vurati mööda Eestimaad Nissani abiga.

Kevadisel tuuril võib ratastel nohikuid kohata järgnevates koolides: Taebla kool (02.05), Haapsalu põhikool (03.05), Palivere põhikool (04.05), Sindi gümnaasium (07.05), Häädemeeste gümnaasium (08.05) ja Kilingi-Nõmme gümnaasium.

Kevadise tuuri koostööpartneriteks on Nissan, Microsoft, Helmes, Eesti Infotehnoloogia Kolledž, Skyron VR, Ordi, Tehnikaringlus, MTÜ Tehnikaringlus, Photopoint ning Telia ja Samsung.

Tänavu sõidavad nohikud tuurile juba kümnendat korda ja värskematena kui kunagi varem! Varasemate tuuride kohta leiab lisainfot kodulehelt www.geeksonwheels.eu