Tõepoolest, ka Publik ei saa märkimata jätta, et paljud Kase telekolleegid on viimaste aastate jooksul riigiametite ja erakondade avalikku suhtlust koordineerima asunud, tegu on kindlasti kasvava trendiga. Heidamegi seepärast pilgu, millised populaarsed ERRi saatejuhid on tele-ekraani hüljanud, et riigileivale siirduda.

Monika Tamla on lisaks Kasele rahvusringhäälingu värskeim kaotus. Pikaajaline “Aktuaalse kaamera” uudisteankur töötab alates maikuust riigikantseleis tippjuhtide kompententsikeskuse nõunikuna (loe lähemalt SIIT) ning on televisiooniga lõpparve teinud. Uudistetoimetusest lahkus Tamla kibeda maitsega suus, liikudes eemale pingelisest sisekliimast ja tulistest intriigidest.

Meelis Kompus lahkus “Aktuaalse Kaamera” diktori ametist 2013.aasta sügisel, öeldes, et otsib uusi arenguvõimalusi ja tahab vahelduseks proovida ka tööd avalike suhete valdkonnas. Nii asuski ta tegutsema maanteeametis, kust aasta hiljem liikus edasi kultuuriministeeriumi avalike suhete juhiks (loe lähemalt SIIT ja SIIT).

Rasmus Kagge lahkumine “Pealtnägijast” valitsuse kommunikatsioonijuhiks vapustas nii ERRi kui televaatajaid (loe lähemalt SIIT). Kagge enda kinnitusel polnud otsus tingitud ühestki sisepingest ega konfliktist, vaid lihtsalt üks suur ring sai tema lõplikult täis. “Ma olen töötanud piisavalt kaua nii ajalehes, televisioonis kui ka raadios. Ma olen noor mees ja lihtsalt nii ongi, et ma vajan elus uusi väljakutseid,” rääkis ta meediale. Tänaseks ongi Kagge avalike suhete maailmas põhjalikult kanda kinnitanud — pärast eelmise aasta algul Stenbocki majast lahkumist on ta asutanud PR-firma Agenda.

Tuuli Kochi televisioonist lahkumine toimus juba väga ammu, kui ta üllatuslikult 2009.aastal "Terevisiooni" saatejuhi kohalt lahkuma sunniti ning Maire Aunaste tütre Elis Aunastega asendati. Maineka ajakirjaniku lõpparve ajakirjandusega leidis aset aga alles hiljuti, kui ta asus tööle Tallinna Linnavalitsusse Taavi Aasa nõunike tiimi (loe lähemalt SIIT). Bonnieri preemia võitnud Koch lahkus Postimehest mullu suvel.

Ajakirjanike siirdumist kommunikatsiooni on põhjust pidada kasvavaks trendiks ka seetõttu, et sama käitumist saab täheldada kirjutava meedia valdkonnas. Vaid mõned näited — alles hiljuti liikus Päevalehe toimetusest linnavalitsuse kommunikatsiooniosakonda mainekas arvamustoimetaja Priit Simson, samast toimetusest siirdus veidi varem EKRE erakonna suhtlust korraldama majandusajakirjanik Kadri Paas (tema karjäär selles erakonnas jäi siiski äärmiselt lühikeseks). Kogenud ajakirjanik Andri Maimets ajab sotside asju.