Eurovisionil mängib märkimisväärset rolli ka riikide esinemisjärjekord, Eesti võttis loosiga koha finaali esimeses pooles ja paigutati esinema kuuendana. Lavale astumine finaali alguses võib mõjutada televaatajatelt saadavat punktiskoori, kuna pika kontserdi lõpuks ei ole esimesena kõlanud laulud enam nii hästi meeles.

Eestile ei tule kasuks ka see, et kohe pärast meid astub lavale Alexander Rybak, kes on üks favoriitidest.

Statistika näitab ka seda, et viimase 20 aasta jooksul pole ükski kuuendana esinenud riik võistlust võitnud. Üldse esimese kümne hulgas kõlanud lauludest on õnnestunud alates 1998. aastast võit võtta vaid neljal riigil. Andmetest on näha, et võidu kipuvad noppima finaali teises pooles esinevad riigid.

Eurovisioni uudistelehekülg ESCInsight analüüsis 2014. aasta võistluse tulemusi, statistika põhjal tehtud üks järeldus oli, et mida hiljem laul võistlusel kõlab, seda rohkem võib ta punkte saada.

Pärast esinemisjärjekorra selgumist eile öösel on Eesti langenud ennustustabelites 10. kohale, nii madalal ei ole meie laul tabelis veel olnud.

Küpros on kinnitanud oma kohta tabeli eesotsas, samuti aitab kaasa laulu "Fuego" edule fakt, et see kõlab võistlusel eelviimasena.

Esinemisjärjekord pannakse paika Eurovisioni produtsendi poolt, selle eesmärgiks on luua sujuv ja põnev vaatemäng, kus ühetaolised laulud järjest ei kõlaks. Muuhulgas jälgib produtsent ka seda, et tervest finaalist kujuneks välja ühtne tervik.

"Tähtis on hea energiaga alustada, et pidu kohe käima tõmmata. See on nagu muusikali kavandamine, et vahelduks emotsioonid ja tempo," sõnas võistluse produtsent Christer Björkman. "Mul on palju kriteeriume, mille abil saan laulude järjekorra paika panna, kuid kõige tähtsamaks on loo energia ja žanr. Ma ei paneks järjest lavale kolme tempokat pop-laulu või viite ballaadi."

Vaata lähemalt esinemisjärjekorra paika panemist allpool olevast videost!

Esinemisjärjekord finaalis on järgmine:

01. Ukraina
02. Hispaania
03. Sloveenia
04. Leedu
05. Austria
06. Eesti
07. Norra
08. Portugal
VAHEAEG
09. Suurbritannia
10. Serbia
11. Saksamaa
12. Albaania
13. Prantsusmaa
14. Tšehhi
15. Taani
16. Austraalia
VAHEAEG
17. Soome
18. Bulgaaria
19. Moldova
20. Rootsi
21. Ungari
22. Iisreal
23. Holland
24. Iirimaa
25. Küpros
26. Itaalia