1. "Deadpool 2"

2016. aastal said maailma kinosõbrad tuttavaks Marveli universumi kõige omapärasema antikangelasega. Selleks on endine eriväelane ja palgasõdur Wade Wilson (Ryan Reynolds), kellest äärmuslike ja ta välimust pöördumatult moonutanud eksperimentide tagajärjel sai surma külvav ja kontrollimatult teravmeelitsev üliinimene Deadpool. Nüüd on Deadpool tagasi!

Olles hädavaevu üle elanud sõraliste eluohtliku rünnaku, asub moonutatud välimusega sööklakokk (Wade Wilson) täitma oma unistust saada Ebbingi kuumimaks baarmaniks, õppides samas elama ilma maitsmismeeleta. Selleks, et oma ellu uuesti vürtsi saada, peab Wade võitlema ninjade, yakuza kõrilõikajate ning seksuaalselt aktiivse koertekarjaga, rännates mööda maailma, avastamaks perekonna, sõpruse ja maitse tähtsus - ning teenimaks välja oma kohvitassil seisev tiitel "Maailma parim armastaja".

Osades Ryan Reynolds ("Palgamõrvari ihukaitsja"), Josh Brolin ("Sicario"), Morena Baccarin ("Firefly"), Brianna Hildebrand ("Deadpool"), T.J. Miller ("Silicon Valley"), Zazie Beetz ("Atlanta"), Eddie Marsan ("Sherlock Holmes") ja Hayley Sales ("Supergirl"). Lavastajatoolil istub action-veteran David Leitch ("John Wick", "Atomic Blonde").

2. "Solo: Tähesõdade lugu"

Astuge legendaarse kosmoselaeva Millennium Falcon pardale ja rännake kaugesse, kaugesse galaktikasse. "Solo: Tähesõdade lugu" on kaelamurdvas tempos kosmoseseiklus, mille peategelaseks galaktika armastatuim lindprii Han Solo (Alden Ehrenreich). Läbi eluohtlike vahejuhtumite galaktika kriminaalses allmaailmas kohtab Han oma tulevast paremat kätt Chewbaccat (Joonas Suotamo) ning kurikuulsat mängurit nimega Lando Calrissian (Donald Glover).

Osades Alden Ehrenreich ("Hail Caesar"), Woody Harrelson ("Kolm reklaamtahvlit linna servas"), Emilia Clarke ("Troonide sõda"), Donald Glover ("Marslane", "Atlanta"), Paul Bettany ("Tasujad: Igaviku sõda"), uus Chewabba Joonas Sutotamo ("Star Wars: Viimased jedid"), Thandie Newton ("Westtworld"), Jon Favreau ("Raudmees"), Warwick Davis ("Willow") ja paljud teised. Lavastajaks Oscari-võitja Ron Howard ("Apollo 13", "Piinatud geenius").

3. "Jurassic World: Langenud kuningriik"

Neli aastat on möödunud päevast, mis luksukuurort Jurassic World laastati puurist pääsenud dinosauruste poolt. Isla Nublari saar on nüüdseks inimeste poolt hüljatud ning allesjäänud saurused elutsevad saare džunglites vabalt omapead.

Kui saare seni uinunud vulkaan hakkab purskama, panevad Owen (Chris Pratt) ja Claire (Bryce Dallas Howard) kokku päästeekspeditsiooni viimaste sauruste evakueerimiseks hukule määratud Isla Nublarilt. Owen soovib üles leida oma kunagise hoolealuse juht-raptor Blue ning Claire’il on tekkinud sügav kiindumus oma missiooniks saanud loomade vastu. Jõudnud kataklüsmis saarele, kus taevast sajab laavapomme, selgub, et päästeoperatsioon on vaid kattevari vandenõule, mille tagajärjel võib kogu planeedi hõivata ohtlik maailmakord, millist pole nähtud eelajaloolistest aegadest saati.

Filmiajaloo imepäraseimate seikluste ja põnevuse sünonüümiks saanud ülipopulaarse filmisaaga uusim peatükk toob vaatajate ette armastatud tegelased ja terve plejaadi sauruseid – nii vanu tuttavaid, kui ka täiesti uusi liike, mis on hirmuäratavamad ja hämmastavamad kui eales varem nähtud. Tere tulemast juuraajastu maailma!

Peaosades on tagasi Chris Pratt ("Guardians of the Galaxy"), Bryce Dallas Howard ("Pete's Dragon") ning kaasa teevad ka Toby Jones ("Atomic Blonde"), Rafe Spall ("Prometheus"), Ted Levine (telesari "Monk") ning James Cromwell ("The Green Mile"). Filmis "Jurassic Park" alguse saanud ikoonilises Ian Malcolmi rollis on tagasi ka vanameister Jeff Goldblum ("Thor Ragnarok")! Filmi režissöör on J.A. Bayona ("A Monster Calls") ning produtsendina hoidis filmi valmimisel silma peal loomulikult Jurassicu filmisaaga vaimne isa Steven Spielberg isiklikult.

4. "Tundmatu sõdur"

On lugusid, mida iga sugupõlv peaks endale rääkima. Olevik ei kustuta ajalugu, kuid teatud sündmused hääbuvad ajapikku ja jäävad tagaplaanile.

„Tundmatu sõdur“ on plahvatuslik sõjadraama rühmast soome sõduritest võitlemas nõukogude sõduritega Teises maailmasõjas.

Väinö Linna menuromaanil põhineva ja autori isiklikest kogemustest tõukuva „Tundmatu sõduri“ ajalooline täpsus võtab omaks ka sõja karmi reaalsuse – see on südikas ja realistlik, kuid ometi apoliitiline ja inimlik jutustus. Loo keskmes on rühm mehi, me näeme, kuidas mehed näevad iseennast ja üksteist ning oma ühist eesmärki. Soe huumor, seltsimehelikkus ja elemetaarsed ellujäämisinstinktid on nende jaoks hädavajalikud, et säilitada inimlikkus kurnaval teekonnal Venemaale ja sealt tagasi.

Soomes on filmi vaadanud juba 1 010 000 inimest, mis teeb "Tundmatust sõdurist" läbi aegade vaadatuima filmi Soomes.

5. "Hotell Artemis"

Enneolematult võimsa märulipõneviku „Hotell Artemis“ tegevus toimub lähitulevikus korratustest haaratud Los Angeleses. Jodie Foster mängib meditsiiniõde, kes peab kurjategijatele mõeldud haiglat, millest on teadlik vaid kitsas ring asjaga seotud inimesi. Filmis osalevad veel: Sterling K. Brown, Sofia Boutella, Jeff Goldblum, Brian Tyree Henry, Jenny Slate, Zachary Quinto, Charlie Day ja Dave Bautista.

6. "Oceani 8"

Sandra Bullock, Cate Blanchett, Anne Hathaway, Mindy Kaling, Sarah Paulson, Awkwafina, Rihanna ja Helena Bonham Carter ühendavad jõud seiklusmärulis “Oceani 8”.

Viis aastat, kaheksa kuud, 12 päeva ja enamgi. Just nii kaua on Debbie Ocean (Sandra Bullock) elu suurimat röövi kavandanud. Ta teab, et selleks läheb tal tarvis oma ala parimaid, alustades kuriteokaaslasest Lou Millerist (Cate Blanchett). Üheskoos värbavad nad spetsialistide meeskonna: juveliiri Amita (Kaling), tänavapetise Constance’i (Awkwafina), müügieksperdi Tammy (Paulson), häkkeri Nine Balli (Rihanna) ja moelooja Rose’i (Bonham Carter).

Neil on plaanis röövida 150 miljoni dollari väärtuses teemante, mida kannab aasta tähtsündmusel Metropolitani muuseumi galal maailmakuulus näitlejanna Daphne Kluger (Hathaway).

Plaan on üksikasjadeni läbi mõeldud, kuid juveelidele ligi pääsemiseks ja nende kätte saamiseks ei tohi vigu juhtuda. Ja seda kõigi silme all.

Filmis “Oceani 8” teevad kaasa ka James Corden, kes kehastab lugu lahendada üritavat kindlustusuurijat, ning Richard Armitage, kes mängib Klugeri kaaslast galal.

“Oceani 8” režissöör on Gary Ross (“Favoriit”, “Näljamängud”), kes kirjutas stsenaariumi kahasse Olivia Milchiga.

7. "Põgenemisplaan 2"

Järg 2013. aasta krimipõnevikule "Põgenemisplaan". Peaosas Sylvester Stallone ja Dave Bautista.

8. "Sicario: Soldado päev"

Filmis “Sicario: Soldado päev” on narkosõda USA ja Mehhiko piiril jõudnud selleni, et kartellid on hakanud terroriste üle piiri USA-sse toimetama. Selleks võitluseks ühendab FBI agent Matt Graver taas jõud ettearvamatu Alejandroga (Benicio Del Toro).

9. "Sipelgamees ja Vapsik"

Järg 2015. aasta hittfilmile "Sipelgamees".

10. "Hotell Transilvaania 3: koletuslik puhkus"

Sony Picturesi animafilmis “Hotell Transilvaania 3” läheb kõigi lemmik koletiste perekond luksuslikule koletiste kruiisilaevale puhkama, et Drac saaks pideva hotellikülastajate eest hoolitsemise asemel isegi suve nautida. Dracula kamp lõbutseb laevapardal – mängitakse koletiste võrkpalli, käiakse eksootilistel ekskursioonidel ja päevitatakse kuuvalgel. Kuid unelmate puhkusest saab õudusunenägu, kui Mavis taipab, et Drac on laeva salapärasesse kaptenisse Erickasse armunud. Viimasel on aga ohtlik saladus, mis võib kõik koletised maamunalt pühkida.

11. "Pilvelõhkuja"

Dwayne The Rock Johnson versus "Pilvelõhkuja" ("Skyscraper") ehk selle suve tõenäoliselt üks pingelisemaid märulipõnevikke.

12. "Mamma Mia! Siit me tuleme taas"

Järg 2008. aasta hittfilmile "Mamma Mia!".

13. "Kutsuge McCall 2"

Denzel Washington naaseb ühe oma märgilise rolli juurde, mängides oma karjääri esimeses järjefilmis. Robert McCall on kartmatu õigluse eest võitleja, ekspluateeritute ja rõhutute kaitsja. Aga kui kaugele on ta valmis minema siis, kui jutt käib talle kallist inimesest?

14. "Esimene patupuhastus"

"Esimene patupuhastus" on eellugu kõige esimesele patupuhastuele.

15. "Imelised 2"

Järg ülemaailmsele hittfilmile "Imelised", milles superkangelastest perekond asub taas tegutsema.

16. "Võimatu missioon: Tagajärjed"

Selle suve üks palavamalt oodatumaid filme, Tom Cruise'i "Võimatu missioon: Tagajärjed" ("Mission: Impossible - Fallout").

17. "Meg"

Jason Statham (“Spioon”, “Kiired ja vihased 7”, “Palgasõdurite” filmid) ja auhinnatud Hiina näitlejanna Li Bingbing (“Transformerid: väljasuremine”, “Keelatud kuningriik”, “The Message”) on peaosades režissöör Jon Turteltaubi (“Rahvusliku aarde” filmid, “Viimane Vegas”) ulmepõnevikus “Meg”.

Väljasurnuks peetud hiiglaslik elukas ründas rahvusvahelise veealuse elu jälgimise programmi allveelaeva, mis lebab nüüd Vaikse ookeani sügavikus. Ja meeskonnal pole sealt pääsu. Ajaga võidu joostes palkab visionäärist Hiina okeanograaf (Winston Chao) tütre Suyini (Li Bingbing) soove eirates süvaveesukelduja Jonas Taylori (Jason Statham) päästma allveelaevameeskonda ja ookeani suure hädaohu käest.

Tegu on eelajaloolise 20 meetri pikkuse hai Megalodoniga. Keegi ei tea aga, et Taylor on selle hirmuäratava olendiga juba aastaid varem kohtunud. Suyiniga koostööd tehes tuleb tal hirmudega silmitsi seista ja ookeanipõhjas lõksus olijate päästmiseks oma eluga riskida. Nii satubki ta taas vastamisi kõigi aegade võimsaima ja suurima kiskjaga.

“Megi” rahvusvahelises näitemeeskonnas on Rainn Wilson (telesari “Kontor”, “Super”), Ruby Rose (“xXx: käima tõmmatud”, telesari “Oranž on uus must”), Winston Chao (“Skiptrace,” “Kabali”), Page Kennedy (telesari “Rush Hour”), Jessica McNamee (“Vanne,” telesari “Sirens”), Ólafur Darri Ólafsson (“SSH: suur sõbralik hiiglane,” telesari “The Missing”), Robert Taylor (“Fookus,” telesari “Longmire”), Sophia Shuya Cai (“Somewhere Only We Know”), Masi Oka (telesari “Hawaii Five-0,” “Heroes”) ja uusmeremaalane Cliff Curtis (“Tume hobune,” “Risen,” telesari “Karda elavaid surnuid”).

Turteltaubi lavastatud filmi stsenaariumi kirjutasid Dean Georgaris, Jon Hoeber ja Erich Hoeber Steve Alteni menuromaani põhjal.

18. "Tumedad anded"

Kui teismelistel hakkavad salapärasel moel avalduma müstilised võimed, näeb valitsus neis ohtu ning nad saadetakse spetsiaalsesse kinnipidamisasutusse. 16-aastane Ruby, kelle võimed on teistest märgatavalt tugevamad, põgeneb aga esimese võimaluse avanedes ning ühineb rühma saatusekaaslastega, kelle eesmärgiks on leida endale ohutu koht, kuhu valitsuse tumedad jõud neid segama ei ulatu.

Peatselt saavad aga noored põgenikud aru, et maailmas, kus võimul olevad jõud on neid petnud ning alt vedanud, ei piisa enam põgenemisest, vaid et neil tuleb oma vabaduse eest karmi ja armutusse võitlusesse asuda, kasutades relvadena mõistagi oma üleloomulikke võimeid.