"Tänane päev annab võimaluse astuda argimuredest sammu eemale ja mõtiskleda, milleks me üldse elus midagi teeme, milleks loome perekonna saame emadeks. Kirjanik Aino Pervik on vastanud nii: keset maailma, kus me elame, mis on niisugune nagu ta parasjagu on, toetavad head perekondlikud sidemed inimest rohkem kui miski muu. Lastetea inimeste elu ei ole täiuslik!" sõnas Oviir.

"Esimese armastuse õpetaja lapsele ongi tema ema, see on tingimusteta andmine ja vastu võtmine, kannatlikkus, mille mõõt ei saa iial täis, see on andeks andmine ja mõistmine, see on armastuse kool, mille klassiruumiks on perekond. Sealt saadud väärtushinnangud viib laps oma täiskasvanuellu kaasa ja ema on selles armastuse koolis kahtlemata direktor. Meie ühiskonna nägu on võrdeline meie perede armastuse mõõduga, nii palju, kui me oskame ja soovime armastada ja kanda seda tunnet kaasa igapäeva tegemistesse läbi koosmeele, ühisosa otsimise, isetuse ja heatahtlikkuse, nii terve ja hoidev on riik meie ümber.
Eesti emad on tublid, oma pere jaoks erilised, aga samas on iga meie ema just omanäoliselt eriline!" sõnas Oviir, pärjates aasta emaks kahe lapse ema Signe Falkenbergi.