Eestlastest blogijad Juhani Särglep ja tema kihlatu Katri Palm on sotsiaalmeedias üpriski tuntud. Neil on kahepeale kokku pea 119 000 jälgijat Instagramis ja üle kümne tuhande tellija YouTube'is. Särglep on noorte seas tuntud kui YouTube'is populaarne naljamees MiinusMiljon.

Jaanuaris postitas Särglep video nende ühisest reisist Maldiividel. Ootamatult avastasid paari jälgijad aga paar nädalat hiljem pea üks-ühele sarnase video, mille oli sotsiaalmeediasse postitanud kasutaja Jessica Du.

Videosid kõrvuti vaadates ei teki kahtlustki, et video on eestlaste pealt maha kopeeritud. Naljaks on ka see, et kui keegi kirjutas Jessica Du video alla, et see on maha viksitud eestlaste pealt, kustutati kommentaarid kibekähku ära.

"Ma olin väga šokeeritud ja õnnelik, et mu töö kellegile nõnda palju tähendab. Läbi ajaloo on korduvalt kunsti kopeeritud ja see on okei. Kuid samas, see pole väga cool," sõnas Särglep seda teemat kommenteerides.

Eriti alatuks teeb asjaolu aga see, et hiinlased ei märkinud kusagil ära, et video idee autoriks on justnimelt eestlased. Kui palju raha on hiinlastest blogijad selle videoga kokku kühveldanud, pole teada.

Vaata videot ja anna teada, kas sinu arvates on tegu plagiaadiga? Eestlaste tehtud video asub vasakul pool ja hiinlaste oma paremal pool.