Detailid loovad terviku
Miks ei või valmis võistlustööd pildistada? Aga sellepärast, et keegi pudrunäpp oli suupistete võistlustöö taldrikuga hooletult ümber käinud ja eksponeerimisele viies oli osa suupistekattest taldrikule pudisenud. Suupisted ei tohi pudiseda! Lisaks kuri pilk kokamütsi alt ja iga puupeast pildistaja saab aru, kui vähe ta haute cuisine'i tagatoast ja toidustilistikast teab. Samasuguse kire ja enesekriitikaga suhtuvad oma ametitesse ka teised Tallinna Teeninduskooli õpilased.
Kokk – see on meeskonna juht
Kokandus on Teko alustala olnud kooli algusest peale, kokaks saab õppida nii pärast põhikooli kui ka gümnaasiumi. Kokk – see on meister, kes juhib väikest meeskonda, käsitseb oskuslikult oma töövahendeid ja kohtleb toorainet austusega. Tema valvsa pilgu all valmivad road külalise lauale õiges järjekorras ja õigel temperatuuril.
Oleme uhked oma vilistlaste üle – Eesti kandidaat Bocuse d´Ori 2018. aasta Euroopa eelvooruks on Pavel Gurjanov, tema abikokaks on 2017. aasta vilistlane Martin Kasperovich. Noored kokad saavad juba õpingute ajal kätt proovida ja testida külastajate maitsemeeli kooli õpperestoranis koos Eesti parimate peakokkadega lõunaid valmistades – olles viimastele pigem noorte kolleegide kui õpilaste eest.
Teenindaja toob külalised majja
- 10 ml Monini rohelise õuna siirupit
- 20 ml Monini yuzu-püreed
- 20 ml Salvesti porgandimehu
- 20 ml värskelt pressitud sidruni- ja apelsinimahla
- 50 ml mullivett
Rohkem kaneeli!
Pagar-kondiitri eriala on olnud läbi aegade Tallinna Teeninduskoolis üks populaarsemaid. Lisaks tavapäraste leivatoodete valmistamisele saab siin selgeks eritoitumisega seotud pagaritoodete valmistamise – veganipavlova maitseb sama hästi kui tavapärane beseekook ja gluteenivabad küpsetised kerkivad-küpsevad suus sulavaks. Pagar-kondiitriks saab Tekos õppida põhikooli lõpetanu, kondiitriks pärast gümnaasiumi, meisterkondiitriks töökohapõhises õppes ja abipagari õppel pole põhihariduse nõuet.
Pagareid-kondiitreid saadame Erasmus+ abil ka Euroopasse töökogemusi omandama. Eelmise aasta õpiränduri Liisi blogist saab lugeda, kuidas on töötada Brüsseli Biasetto Pâtisseries, mis saadab iga päev tooteid ka Belgia kuninga lauale.
Tallinna Teeninduskooli vastuvõtuinfoga saab tutvuda kodulehel või Facebookis.