Dokumentaalfilmi eest vastutab väga huvitava karjääriga Kevin Macdonald, kes on ka varem teinud filmi muusikust ("Marley"), aga on pigem tuntud parima dokumentaalfilmi Oscari võitnud "One Day in September" ning mitmete põnevike ja draamade poolest nagu näiteks "Black Sea", "How I Live Now", "The Eagle", "State of Play" ja "The Last King of Scotland".

"Whitney" paljastab Entertainment Weekly andmetel ka ühe kohutava tõe. Nimelt olevat Houstoni nõbu Dee Dee Warwick teda lapsena seksuaalselt ära kasutanud. See infokild tuleb välja päris filmi lõpus, kus Houston pikaaegne assistent Mary Jones sellest pikemalt räägib. Houston olevat assistendile saladuse välja öelnud, kuid näiteks oma emale sellest kunagi ei rääkinud. Filmis räägib ka Whitney poolvend Gary Houston, et ka teda kasutas väiksena seksuaalselt ära üks naissoost pereliige.

Whitney Houston suri 48-aastaselt 2012. aastal, kui uppus vanni. Surm loeti küll õnnetuseks, kuid sellele aitas kaasa narkootikumide tarbimine enne surma. Dee Dee Warwick suri 2008. aastal.