Anonüümseks jääda otsustanud Pariisis töötav näitleja tegi prantsuse politseile avalduse, mille kohaselt ründas teda Besson Champs-Élysées'i lähedal asuvas Bristoli hotellis.

Uudise tegi avalikuks Europe 1, kus avaldati, et näitleja tundis Bessoni mitu aastat ning ei mäleta kõike, mis sel õhtul aset leidis. Naine oli joonud tassi teed, seejärel tundnud end halvasti ja kaotanud teadvuse ning kui ta tagasi teadvusele tuli, meenus talle Bessoni poolne seksuaalne rünnak. Režissöör oli selleks ajaks hotellist lahkunud, aga jättis naisele raha.

AFP News vahendas Luc Bessoni advokaadi teadaannet, milles eitab režissöör kõiki süüdistusi, ja kuigi ta näitlejat tunneb, ei ole ta kunagi tema suhtes sobimatult käitunud.

Süüdistus tuli avalikuks täpselt sel ajal, kui lõppes Cannes'i filmifestival, mille lõputseremoonia ajal võttis #metoo liikumise teemal sõna Asia Argento, kes süüdistas eelmisel aastal Harvey Weinsteini vägistamises, kui ilmus sellesisuline New Yorkeri artikkel.

"Harvey Weinstein vägistas mind Cannes'is 1997. aastal. Ma olin 21-aastane. Festival oli tema jahimaa. Ma ennustan, et Harvey Weinstein ei saa siia mitte kunagi enam tagasi tulla. Ta ei häbista mitte kunagi enam seda kogukonda, mis kunagi ta omaks võttis ja tema kuritegusid maha mattis."

Bessoni süüdistusi kommenteeris ka Argento, kes ütles, et on režissööri kohta käivate seksuaalse ahistamise süüdistuste kohta teadnud juba kaheksa kuud.

Besson, kes oli 2000. aastal Cannes'i filmifestivali žürii juht, on abielus filmiprodutsendiga Virginie Silla, neil on kolm last ja veel kaks eelmistest suhetest.

Allikas: AFP News