Jäär (21.03 - 19.04)

Jäära jaoks on oluline olla autoriteetne. Kui keegi pakub Jäärale konkurentsi, hakkab tema peas häirekell tööle. Samuti kardab Jäär eksida ja kõige enam häirib teda, kui keegi ütleb talle, mis valesti oli. Seda isegi siis, kui Jäär ise teab, et midagi läks pisut nihu. Jäär on suhteliselt mustvalge tähemärk, kelle elus pole kohta asjade mitmeti tõlgendamiseks. Ta võib ju seltskonnas millegi kohta öelda, et leidub ka teisi võimalusi, kuid oma peas jääb ta ikkagi kindlaks ainult enda arvamusele. Kuna maailm ja päriselu pole aga mustvalge, peab Jäär elu jooksul õppima kohanduma ja leppima, et maailmas on erinevaid inimesi, kelle arvamused ei pruugi tema omadega ühtida. Nii lihtsalt on.

Sõnn (20.04 - 20.05)

Sõnni jaoks on tema rahaline seis väga oluline. Ta ei pea olema meeletult rikas, aga oluline on, et asjad oleksid kombes. Kui Sõnn kaotab töö, tema autoga või kinnisvaraga juhtub midagi või toimub midagi muud halba, millega kaasnevad suured väljaminekud, siis muutub Sõnn rahutuks. Sõnni jaoks on äärmiselt oluline uskumus, et tema tulevikunägemus endast võiks täituda. Olenemata vanusest usuvad Sõnnid unistuste täitumisse. Lisaks sellele ei meeldi Sõnnile võtta riske. Kui aja jooksul tekib Sõnnil aga millegi suhtes hea kõhutunne, siis need riskid tasuvad end ära.

Kaksikud (21.05 - 20.06)

Kaksikute jaoks on kõige hullem rutiinne ja üksluine elu. Kui see muutub liialt rahulikuks ja aeglaseks, tekib Kaksikutel tunne nagu oleksid nad justkui lõksus. Kaksikutele ei meeldi vaikus ja seisak, vaid liikumine, uute teadmiste ja kogemuste omandamine ning arenemine. Kui Kaksiku elu muutub liialt tasaseks, muutub Kaksik ärevaks ja meeleheitlikuks. Tal tekib tunne nagu ta teeks midagi valesti, liiguks mingis negatiivses suunas. Kaksik peaks õppima nägema aga vaiksemate aegade positiivset külge, sest just rahulikud ajad võivad teinekord viia millegi oluliseni.

Vähk (21.06 - 22.07)

Isegi kõige iseseisvamad Vähid kardavad üksindust. Vähk teeb lahti kalendri ja planeerib ära kasvõi iga päeva. Peaasi, et oleks midagi teha, et aeg oleks sisustatud ja et ei peaks üksi jääma. Asi pole selles, et Vähk oleks erakordselt sotsiaalne inimene. Kuna Vähi jaoks on väga tähtis pere, armastus, lapsed ja abielu, siis on Vähi suureks hirmuks nendest asjadest ilmajäämine. Vähi jaoks on mõeldamatu, et tema suhted lähikondlastega jääksid unarusse või tal puuduksid need sootuks. Kuigi armastuses perekonna ja sõprade vastu pole midagi valet ega veidrat, siis on oluline, et Vähk pühendaks mõnikord ka aega iseendale. Hirmust ülesaamiseks peab Vähk aru saama, et kui mõnikord pole tema ümber tervet karja inimesi, siis see ei tähenda, et keegi ei hooli temast.

Lõvi (23.07 - 22.08)

Lõvi armastab olla tähelepanu keskpunktis ja seetõttu on tema jaoks väga olulisel kohal kiitused. Kui Lõvi ei saaks piisavalt tähelepanu ja kiituseid, lõppeks see tema jaoks halvasti. Lõvi kardab ka seda, et ei saavuta tööl, koolis või elus piisavalt häid tulemusi. Lõvi jaoks loeb väga teiste inimeste arvamus, kuid mõnikord võib see saada ka saatuslikuks, sest sellega kaasneb mõni eluline õppetund. Lõvi peaks mõistma, et tegelikult pole teiste arvamus sugugi niivõrd oluline ja kellelegi pole vaja tõestada, kui paljuks oled võimeline.

Neitsi (23.08 - 22.09)

Neitsi on igas vallas idealist ja seda ka töö- ja eraelus. Neitsi jaoks on halvim tunne see, kui talle tundub, et ta pole justkui piisavalt hea või küllalt palju teinud. Eriti raskesti mõjub Neitsi tähemärgile, kui teda ei vajata või kui ta ei saa teistele kuidagi kasulik olla. Neitsi tähemärgis sündinu soovib teisi aidata, sest see pakub rahuldust ka temale endale. Ta tunneb, et on niimoodi midagi ära teinud. Samas on Neitsi jaoks olulised endale seatud eesmärgid ja nende täitmine. Kui ta neid täita ei suuda, siis on ärevus ja depressioon kerged tulema. Hirmust ülesaamiseks peab Neitsi aru saama, et oluline on olemas olla, aga mitte niivõrd see, kui palju suudad ära teha. Kui Neitsit tunnustatakse, siis tunneb ta end vabamalt ja see laseb tal keskenduda enesearengule.

Kaalud (23.09 - 22.10)

Kaalude jaoks on väga oluline, et kõik oleks tasakaalus. Kui miski ähvardab Kaalude tähtkujus sündinud inimese elus tasakaalu paigast lüüa, siis põhjustab see Kaalude jaoks hirmu ja ärevust. Tõenäoliselt kardavad Kaalud aga kõige rohkem hirmutunnet ennast. Kaaludele ei meeldi radikaalsus ja nad soovivad, et kõiges valitseks õiglus ning tasakaal. Kaalude elu on nagu pendel, mis kõigub nii vasakule kui ka paremale. Iga kõikumisega omandab Kaalude tähtkujus sündinu uusi teadmisi, nii häid kui ka halbu. Hirmust ülesaamiseks peab Kaalude tähtkujus inimene aru saama, et elus tuleb tahes-tahtmata ette asju, mis selle tasakaalust pisut välja viivad.

Skorpion (23.10 - 21.11)

Paljud inimesed kardavad näidata enda tõelist palet ja seda, kes nad tegelikult on. Keegi teine ei karda seda rohkem, kui Skorpioni tähtkujus sündinud inimene. Skorpioni suur hirm on olla teiste ees kujundlikult öeldes alasti. Ta kardab, et teised saavad teada tema hirmud, eelistused ja muu taolise. Skorpion on üks süngemaid tähemärke, sest ta ei karda avastada teiste tumedaid saladusi. Küll aga ei taha ta lasta enda sisemusse kedagi teist. Vahel kardab Skorpion, et mitte keegi ei mõista teda täielikult ja seetõttu kipub ta inimesi eemale peletama. Skorpioni jaoks peitub lahendus selles, kui ta suudab aru saada, et teiste kogemustest on väga kasulik õppida.

Ambur (22.11 - 21.12)

Amburile ei meeldi, kui keegi kontrollib teda. Ta on justkui kõige ehtsam mässumeelne tüüp, kellele ei meeldi järgida teiste seatud reegleid. Samuti ei meeldi Amburile, kui keegi seisab tema tee peal ees. Ambur kardab, et tema unistused ja eesmärgid ei kuku nii välja nii nagu ta tahaks, sest keegi teine tuleb ja takistab teda. Amburi tähemärgis sündinud inimestele meeldib elu nautida ja sellest rõõmu tunda. Niisiis on Amburi jaoks kõige hullem asi vabadusekaotus. Ambur võiks rohkem rõõmu tunda oma kodusest elust ja kohalikust melust.

Kaljukits (22.12 - 19.01)

Kaljukits on oma loomupoolest see tüüp, kes satub koolis pabinasse, sest ta ei saanud matemaatikas hinnet "5+". Kaljukitse suur hirm on teistele tunduda ebaedukas ja saamatu. Kui Kaljukitse eesmärgiks on saada ametikõrgendust ja see jääb tulemata, siis kukub mingis mõttes osa tema maailmast kokku. Niisiis on Kaljukitse suurim hirm läbi kukkuda just tööl. Miks? Kaljukitse elu on suuresti üles ehitatud tööga seotud eesmärkidele. Kaljukits ei taha olla mingi mutrike masinavärgis, vaid seda hoopis juhtida. Kaljukits peaks aru saama, et kogu elu mõte ei põhine ainult sellel, kui edukas oled tööjuures.

Veevalaja (20.01 - 19.02)

Veevalaja ei taha olla lihtsalt mingi järjekordne lammas karjas. Tema suurim hirm on see, kui ta ei saavuta midagi märkimisväärset. Ta tahab teha revolutsiooni, olla läbilööv ja olla see inimene, kes tuleb lagedale millegi uue, vahva ja põnevaga. Veevalaja tahab teiste seas silma paista. Seetõttu on Veevalaja suurimaks hirmuks olla liialt tavaline, olla nagu kõik teised. Veevalaja võiks aru saada, et ta on juba oma iseloomult teistest erinev ja kahtlemata jõuab ta enda teotahtega suurte asjadeni. Kui mitte täna, siis homme. Alla ei tohi anda!

Kalad (19.02 - 20.03)

Kalade tähtkujus sündinud inimesed on tähemärkide hulgas kõige suuremad idealistid. Juba reaalsus ise võib Kalade jaoks olla hirmus. Kalade jaoks tunduvad hirmsad kõiksugused kohustused, mis eluga kaasnevad. Samuti kardavad Kalad, et äkki keegi surub alla nende loomingulisuse ja ideed. Kõige rohkem kardab Kalade tähtkujus sündinud inimene olla mittearmastatud või olla teiste jaoks mõistetamatu. Seetõttu üritavad Kalad pidevalt vältida inimesi, kes pole nende sarnased, sest nad ei soovi end ümbritseda negatiivse energiaga. Kalad peavad aga aru saama, et kogu maailm ei keerle nende tunnete ümber ja keegi ei takista neid elus.

Allikas: Reader's Digest