Kase kirjutas sotsiaalvõrgustikus Facebook postitatud teates, et ei välista tulevikus ajakirjandusse naasmist. "Ma siiski üldse ei tahaks välistada, et ma tulen ühel hetkel ajakirjandusse tagasi, sest hetkel tunnen endiselt, et olen peast ajakirjanik. Ja ma usun, et erakonna käest palga saamine ei tähenda, et ma elu lõpuni jään erakonna juttu ajama. See, et minu maailmavaade on laias laastus liberaalne ja pragmaatiline, ei tule ilmselt kellelegi suure üllatusena, nii et vähemalt peaks töökoht mulle põhimõtteliselt sobima," kirjutas Kase.

Avaldame Kajar Kase kirjutise täismahus:

"Mõned mõtted seoses sellega, et ma, tõepoolest, lahkun Ringvaate vastutava toimetaja kohalt ja asun 1. juunist tööle Reformierakonna kommunikatsioonijuhina.

Kõigepealt tahaksin tänada oma ema. Ja isa. Ehk Kaie ja Kalev Kase)

Ei, päriselt. Kui Marii mu aastal 2010 Ringvaate toimetajaks kutsus, ei olnud ma selle saate eriti tihe vaataja. Aga mu ema juhtumisi oli. Nii et mul sai tavaks pärast iga saadet talle helistada ja küsida, et kuidas oli, nii et nad pidid isaga koos šõu ära vaatama. See on nüüd kestnud kaheksa hooaega. Muide, TPI cum laude raamatupidajana lõpetanud ema paneb saate teemad alati hoolikalt vihikusse kirja ja teeb põhjaliku ülevaate, millest on päriselt abi.

Muidugi pean kiitma ja tänama Ringvaate võitluslikku kollektiivi, kes on minu viis aastat vastutava toimetaja aega ikkagi vastu pidanud ja saadet teinud nii, et see on mu meelest ainult paremaks läinud. Mul on hea meel öelda, et Grete ja Marko on jätkuvalt Eesti parimad saatejuhid. Olen uhke selle üle, et Jüri, Hannes ja Christel on saatega esimesest hooajast kaasas ja vaimustunud, et Heleri on esimeste kuudega nendega suurepäraselt kokku sulandunud. Aitäh kaastoimetajad Reimo ja Kai ja Teet ja Keiu ja Mai ja Tiiu. Hea uudis oli see, et meie töö oli huvitav, halb see, et seda oli nii palju, eksole. Kogu tehnilisele meeskonnale eesotsas Margiti ja Heleni ja Eva ja Hanna ja Rauno ja Annika ja Kaili jne jnega lihtsalt sõnatu kummardus. Armastan teid kõiki. See aeg on mulle õpetanud vist rohkem kui ülejäänud elu, olen tõesti piiritult tänulik.

Ja tahan tänada ka Rahvusringhäälingu meeskonda, kes on aastate jooksul Ringvaadet usaldanud ja andnud meile võimaluse ja privileegi teha nii huvitavat saadet, kui me suudame. Olen kindel, et Kai, kellele ma saate tüüri käesolevaga üle annan, saab sellega veel paremini hakkama kui mina.

Viimaseks tänan prouat, kes minu kaheksa aastat kestnud ohkimise on välja kannatanud. Nüüd läheb ainult hullemaks, Karin!

Sest jah, minu aeg Ringvaates on selleks korraks läbi. Sellest on ses mõttes kahju, et nii huvitavat tööd ma selles elus tegema ei pruugi sattuda. Ainus lootus on, et järgmine amet võiks olla eelmisest olulisem.

Niisiis, olen võtnud vastu Kaja ja Kerti pakkumise liituda nende meeskonnaga Reformierakonnas, kommunikatsioonijuhi ametis. Olles enesekriitiline, tuleb tunnistada, et ega ma sellist tööd elus teinud ei ole ja hakkama saamine pole sugugi sada protsenti kindel. Aga mul on kusagil olemas nimekiri unistuste töökohtadest ja suur üleriigiline valimiskampaania ning poliitiline kommunikatsioon võimalikult kõrgel tasemel kuuluvad sinna mõlemad. Olen uut asja tegema hakates ülimalt põnevil. Kui kellelgi on häid ideid, mida minuga jagada, siis kuulan suure huviga.

Ma siiski üldse ei tahaks välistada, et ma tulen ühel hetkel ajakirjandusse tagasi, sest hetkel tunnen endiselt, et olen peast ajakirjanik. Ja ma usun, et erakonna käest palga saamine ei tähenda, et ma elu lõpuni jään erakonna juttu ajama. See, et minu maailmavaade on laias laastus liberaalne ja pragmaatiline, ei tule ilmselt kellelegi suure üllatusena, nii et vähemalt peaks töökoht mulle põhimõtteliselt sobima.

Mis te veel teada tahate? Vastan siin kommentaarides, kui saade on selleks korraks tehtud."