Sussexi hertsog ja hertsoginna olid sunnitud pärast oma pulmi tagastama mõned neile kingitud pulmakingitused, vahendab Hello!.

Prints Harry ja endine Hollywoodi näitlejatar Meghan Markle, kes viibivad praegu mesinädalatel, said kingitustena kokku üle seitsme miljoni naela väärtuses soovimata kingitusi firmadelt ja kuulsustelt. Kensingtoni palee oli kingikottide ja -pakkidega ülekuhjatud.

Kahjuks pidid nad aga kõik kingitused tagastama. Põhjus iseenesest on lihtne — kuninglikul perekonnal ei ole luba vastu võtta tasuta asju ja kingitusi firmadelt ning inimestelt, keda nad ei tunne.

Tihtilugu võidakse kuninglikku perekonda sel moel ära kasutada ärilistel ja turunduslikel eesmärkidel. “Kingitused, mis on kingitud inimeste poolt, kes ei tunne kuninglikku perekonda isiklikult tagastatakse, kuna pole kindel, millise motiivide ja soovidega antud kingitus kingitud on,” seisab ametlikus teates.

Samamoodi on keelatud saata kingitusi Tema Majesteedile, kuninganna Elizabeth II-le turvalisuse kaalutlustel. Harry ja Meghan palusid ise aga pulmakingituste asemel saata heategevuslikele organisatsioonidele annetus. Nõnda paljud ka tegid.