Peaministri tütar KAJA KALLAS ja tema kallim ROOMET LEIGER abiellusid möödunud reedel Kadrioru luigetiigi saarel.

Eelmise reede õhtupoolik ajas luiged Kadrioru pargi tiigil ärevusse. Nende koduvett kündis jõuliste aerutõmmetega kolm paati. Punaste südamekujuliste padjakestega pehmemaks ja mõnusamaks vooderdatud veesõidukid viisid tiigisaarele rõõmsa piduseltskonna eesotsas peaminister Siim Kallase (53) ja tema abikaasa Kristiga (53).
Peaministri peres kuulub 2. august nüüdsest pidupäevade hulka — peretütar Kaja Kallas (25) ning ta elukaaslane Roomet Leiger (25) ühendasid sel päeval ametlikult käed ja saatused. Paaripanek oli ilmalik, õhtut konfereeris Andrus Vaarik.

Elegantne paar
Pulmapäeva ja tseremooniapaika hoiti viimse hetkeni ranges saladuses. Tiigisaarele olid kutsutud vaid noorpaari kõige lähemad inimesed. Teised võisid valges kleidis pruuti vaid kaugelt imetleda.

Imetlemisväärset jagus: elegantne pikk kleit, valged pärlid kaela ja pikki juukseid kaunistamas, pruudikimbuks päevakübaratest punutud kera. Samadest lilledest vanik ehtis ka noorpaari Kadrioru parki toonud pulmasõidukit — musta Rolls Royce’i. Üks päikseline õis kaunistas peiu tumedat ülikonda.

«Me ei tule teie juurde, läheme hoopis teisele peole,» naljatles Kaja Kallas paadist peoseltskonnale lehvitades. Pidades ilmselt «teise peo» all silmas kaldal kaasa elavaid võõraid.

Kui pulmakõne lõppes, tekkis hetkeks vaikus. Selle katkestas õnnelik pruut, kes viskus peiule kaela ning kinkis talle kuuma suudluse.

Paaripanijal oli aeg eraldi paadis üksinda lahkuda, saarele jäänud seltskond aga asus õnnesoovide, lillekinkimise ja šampusejoomise juurde. Esimesena kallistas vastabiellunuid ämm ja ema Kristi Kallas.
Pidu jätkus Lillepaviljonis.

Seljataga viis aastat kooselu
Kaja Kallas ja Roomet Leiger elasid enne pulmi koos viis aastat. Noorpaari ühine kodu asub Veskimöldres. Juristiharidusega Kaja Kallas töötab kolmandat aastat advokaadibüroos Tark & Co vandeadvokaadi abina.

Meremees Roomet Leiger on elukutse valinud isa eeskuju järgides. Lembit Leigerit teab avalikkus eelkõige parvlaeva Estonia vanemmehaanikuna, kes katastroofiööl koos laevakapten Avo Pihtiga väidetavalt pääses ja hiljem jäljetult kadus. Meeste saatusest puuduvad usaldusväärsed faktid tänapäevani.

Lisaks armastusele ja nüüd ka abielule seob Roometit ja Kajat ka kirg jalgrattaspordi vastu, mõlemad on olnud kibedad pedaalitallajad Tartu rattamaratonidel ja
-rallidel. Spordipisik on küllap pärit (äia)papa Siim Kallaselt, kes kirgliku rattasõitjana on Jalgratturite Liidu president. Roomet Leigerit teatakse ka kui Eestimaa Looduse Fondi üht toetajat.