Mäletate veel Benniferi suve? Hämmastav, aga sellest, kui JENNIFER LOPEZ ja BEN AFFECK kõmulehtedes võimutsesid, on möödas kõigest aasta.

Sellest ajast on jäänud hulk segaseid mälestusi. Viimase peale üles löödud paar amelemas glamuursetel seltskonnapiltidel. Seninägematult suure roosa teemandiga kihlasõrmus. Üheskoos tehtud filmide Gigli ja Jersey Girl täielik põrumine. Pulmade ärajäämine viimasel minutil. Need olid ilusad ja valusad ajad.

Tänaseks on Jennifer Lopezil (35) elust akvaariumis villand. «Sain kõrvetada,» tunnistab ta. «Arvasin, et see meediakära ei häiri mind, et see ei puuduta mu eraelu. Kuid ajapikku imbus negatiivne energia mu ellu. Ma ei tundnud enam iseennast ära. See ei mõjutanud üksnes minu karjääri, vaid ka mu elukvaliteeti. Pidin arenema ja teatud piire tundma õppima.»

Kui Lopez ja Affleck möödunud sügisel pärast mitmeid valeteateid lahku läksid, kadus näitlejatar avalikkuse eest. Tänavu juunis abiellus ta kõigi üllatuseks salsalaulja Marc Anthony’ga. Sellegipoolest ei näe neid peaaegu kunagi koos: avalikele üritustele saabuvad nad eraldi ning Lopez keeldub pressikonverentsidel kasutamast nimesid «Marc» või «Anthony». Meediaga suhtlemisel kasutab ta nimelt uut taktikat.

Koduperenaine

«Ma olen nüüd vanem. Varem käisin kogu aeg väljas. Ei tea, ehk oli see Bronx minus, aga ma olin kogu aeg väljas. Nüüd istun meelsamini kodus,» ütleb New Yorgi Bronxi linnaosas üles kasvanud Lopez.

Kodu võib Lopezi puhul tähendada Anthony New Yorgis Brookville’is asuvat häärberit, kus nad hiljaaegu mehe sünnipäeva pidasid. Või siis Lopezi Miamis, Biscayne Bays asuvat Hispaania stiilis villat. Või Los Angelese Mulholland Drive’il asuvat maja, mille ta ostis kaks aastat tagasi koos teise abikaasa Cris Juddiga.

Isegi kui Lopezi kodud on luksuslikumad kui meie omad, ei erine tema õhtud lihtrahva omadest. «Me teeme süüa, vaatame telekat,» lubab ta oma ellu piiluda. «Ei midagi hullu. Ei mingit kiikumist lühtrite küljes. Ei mingeid rockstaare, kes tulevad külla. Kõik on väga tagasihoidlik. Mulle meeldib olla koos sõbraga, kes oskab hästi süüa teha. Me hängime päevad läbi basseini ääres.»

Ärid õitsevad

Sellal, kui Lopez oma imagot tagasihoidlikumaks muudab, jätkab tema bränd kasvamist. Lopez müüb oma kompanii Sweetface Fashions egiidi all endiselt J.Lo dresse ja Glow parfüüme. Lähiajal tuleb temalt kolmas lõhnavesi, mil nimeks Miami Glow. Moskva külje all asuvas supermarketis avas ta just 3000 ruutjalal laiuva megapoe. Ajakirja Fortune andmeil on Lopezil varandust 255 miljoni dollari eest, mis teeb ta Ameerika rikkaimaks alla 40aastaseks naiseks.

Karjääri teine faas

Sugugi mitte kõiki Lopezi ettevõtmisi ei saada edu. Viimastel aastatel on vaid üks film – Maid in Manhattan – osutunud kassahitiks. Praegu on ta aktuaalne filmiga Shall We Dance, milles tema kanda on väike, ent märkimisväärne roll. Veidi suuremad rollid on tal linastumisjärge ootavates filmides The Unfinished Life ja Monster in Law.

Lopez ei usu neid, kes ennustavad talle filmimaailmas lõppu. «Mul on tunne, et algamas on minu karjääri teine faas,» arvab ta, kuigi kolme abielu ja mitme ümbersünni järel võiks see olla vähemalt viies või kuues faas. «Asjad ei läinud möödunud aastal päris nii nagu tahtsin,» raputab ta endale tuhka pähe. «Sain õppetunni, arenesin kõvasti, ja olen kindel, et suudan seda tõestada oma uute valikutega. Oleksin pettunud, kui ma ei annaks endast parimat. Oleksin enda peale vihane. Aga seda pole juhtunud. Ja seetõttu ei ole mul elus olnud ka suuri pettumusi. Ma lihtsalt ei saa seda endale lubada.»