Uskumatu, kuidas lapsesaamine inimest muudab! GWYNETH PALTROV on kümme aastat oma eraelu vaka all hoidnud, kuid nüüd ei soovi ta enam midagi varjata.

Sestsaadik, kui Gwyneth Paltrow (32) katkestas kihluse Brad Pittiga, on ta keeldunud vastamast hingeelu puudutavatele küsimustele. Õnneks ei ole lausa vaikinud — näitlemisest, Londonis elamisest, joogast, makrobiootikast ning sõbrannadest Madonnast ja Kate Mossist on ta rääkinud rohkem kui küll. Kuid niipea, kui puudutati tema isiklikku elu, sulges ta otsustavalt suu.

Nüüd aitab salatsemisest: Gwyneth on õnnelikult abielus Coldplay laulja Chris Martiniga, ta on pisitütre Apple’i ema ning tal pole vähimatki põhjust oma õnne varjata.

Armastuse õppetund

«Emaks saamine on mind totaalselt muutnud,» ütleb Ameerika ja Inglismaa vahet pendeldav näitlejatar. «Ma teadsin juba teda oodates, et kui ta sünnib, hakkan ma teda armastama. Aga kuni lapse sündimise hetkeni ei saa inimene aru, kui suur see armastus on. See on uskumatu ja täiesti uus tunne. Ma olen iga päev rabatud, et võin teise inimese vastu midagi sellist tunda. Ma pole nii tugevat kiindumust kunagi varem endas avastanud ja pean ütlema, et see on suurepärane.»

Kurvad ajad

Gwyneth on oma õnne ära teeninud. Kui tema isa Bruce Paltrow kaks aastat tagasi suri, kartis ta, et «sureb kurbuse kätte». Kui Gwyneth oli kümneaastane, viis isa ta Pariisi, öeldes: «Ma tahan, et su esimene reis Pariisi oleks koos mehega, kes armastab sind elu lõpuni, mis ka ei juhtuks.»

Kuus kuud pärast isa surma nõustus ta koos sõpradega minema Coldplay kontserdile, kus tutvus lava taga bändi laulja Chris Martiniga. 2003. aasta suveks oli neist saanud paar, augustis avastas Gwyneth, et ootab last.

«Ma ei juurelnud liiga palju rasestumise põhjuste üle — ma lihtsalt tegin seda,» räägib Gwyneth. «Sest olgem ausad — me oleme siin maailmas, et järglasi saada. See on kodeeritud meie DNAsse. Ma olen kindel, et lapsesaamine on elus tähtsamaid asju. Aga alles siis, kui mu tütar sündis, sain teada, kui suur rõõm see on.»

Reisiv beebi

Beebi Apple (ehk Pomme, nagu teda kodus prantsuspäraselt kutsutakse) saab nautida samasugust kirevat lapsepõlve, nagu oli tema emal ja ema vennal Jake’il. «Me reisime kogu aeg, kuid Apple’i elus on ka piisavalt stabiilsust. Ta tunneb end hästi. Me jagame talle palju armastust,» räägib Gwyneth. «Minu vanemad, eriti isa, ütlesid alati: «Sa oled suurepärane inimene, me armastame sind, sa oled eriline.» Meil vennaga oli enesekindlust ja ma arvan, et see on üks olulisemaid asju, mida vanemad lastele anda saavad.»

Chris on näitlejatari sõnul suurepärane isa. «Ta tuleb koju ja ütleb: «Tere, tüdrukud!» Ja Apple hakkab oma väikest peakest pöörama, nagu püüaks ta isa häält üles leida,» räägib Gwyneth. «See on väga armas. Chris on tugev mees ja tugev laulja. Öeldakse, et artistide lastest saavad artistid. Eks me näe. Oleme mõlemad ühel meelel — tähtis on lugu pidada lapse huvidest ja kalduvustest, mitte aga suruda teda raamidesse.»

Ema ja firmajuht

Kuigi emadus on näitlejatari prioriteet, ei suutnud ta öelda eitavalt filmile Sky Captain and the World of Tomorrow — kas või sellepärast, et see film oli kergem ja lõbusam kui tema senised filmid. Vahepeal on ta aega leidnud ka filmitoodangukompanii asutamiseks. «Olen mõelnud, et järsku tahan ma tulevikus vähem näidelda ja rohkem produtseerida,» arutleb ta. «Produtsenditöö võimaldab piisavalt loomingulisust, ilma et peaks 14 tundi päevas tütrest eemal olema. Kui see aeg kord tuleb, eks siis näe.»

Töömured ununevad, kui kodus on selline rõõmurull. Praegu sisustab Gwyneth oma päevi tütrekest riietades. «Ma panen talle igasuguseid asju selga,» avaldab ta. «Tal on hunnik väikseid armsaid teksapükse ja särke. Ja imeilusaid kleite. Praegu on ju nii palju nunnusid beebiriideid saada, hulluks võib minna. Olete näinud Prantsuse lasteriideid? Need on hämmastavad. Prantsusmaal lasteriideid ostes võib pankrotti minna!»

Selline on Hollywoodi jääprintsessi tänane elu...