«Nii kaua kui mäletan, olen ma esineda tahtnud. Tahtsin laulda ja tantsida, ihkasin inimeste tähelepanu! Olin tõeliselt nõudlik laps,» räägib Hollywoodi hõivatuim noor näitlejatar SCARLETT JOHANSSON.

Scarlett Johanssoni (20) kaubamärk on kähe, kergelt suitsune hääl, mis kuuluks justkui pisut vanemale naisele kui tema. «Minult küsitakse kogu aeg, kas mul on kurk haige,» mainis Scarlett kunagi.

Nüüd on see küsimus isegi põhjendatud. Mõni aeg tagasi lõigati Scarlettil kurgumandlid välja. «Ma lihtsalt pidin seda teha laskma. Ja kuna mul tekkis kahe filmi vahele väike auk, sõitsin Los Angelesse ja lasin selle korda ajada,» seletab ta asjalikult. «Paar päeva hiljem kõlasin ma nagu Minni-Hiir. See oli kohutav — ko-hu-tav! Helistasin arstile ja ütlesin, et ta lihtsalt peab mind aitama.»

Scarletti tähelend on olnud peadpööritav. Sestsaadik, kui ta filmi «Tõlkes kaduma läinud» (Lost in Translation) eest Kuldgloobuse sai, jahib teda iga endast lugu pidav Hollywoodi tipprežissöör. Scarletti suvi möödus Londonis Woody Alleni uue filmi võtetel. Ta on jõudnud kaasa lüüa ka filmides Love Song for Bobby Long ja Good Woman.

Töönarkomaan

Tihe töögraafik ei löö Scarlettit rivist välja. «Mu ema ka ei saa aru, kuidas ma suudan,» räägib ta. «Ta muudkui käib mul kannul ja nõuab: «Mine magama! Mis sul viga on?» Ma olen kogu aeg väsinud, aga ma ei saa puhata, sest kui ma end vabaks võtan, muutun närviliseks. Ja puhkuse ajal mõtlen muudkui tööst. On see hea või halb? Ma ei tea. Aga vahel sünnib parim töö just väsimusest. Nüüd, kus ma seda öelnud olen, saan ma kindlasti keset filmivõtteid närvivapustuse.»

Taani-poola päritolu Scarlett sündis New Yorgis. Tema isa on arhitekt, ema ta mänedžer. «Mitte keegi meie suguvõsast pole varem showbisnisega kokku puutunud,» tunnistab näitlejatar. «Mina olen eluaeg tahtnud esineda. Olin tantsiv ja laulev laps, mulle meeldis teeselda. Uskuge või mitte, ma tahtsin, et inimesed mulle tähelepanu pööraks. Olin kohutavalt nõudlik.»

Kuulsus leidis Scarletti üles küll noorelt, kuid tundub, et see pole talle nii valus hoop kui mõnele teisele. John Travolta, kellega Scarlett tutvus filmi Love Song for Bobby Long võtetel, andis talle head nõu. «John ütles, et ta on olnud kuulus sama kaua, kui mina olen olnud tundmatu. See oli huvitav vaatenurk. Tähtsaim, mis ta mulle ütles, oli: «Kui sa suhtud oma karjääri vaimustuse ja kirega, ei sure see kunagi.»»

Armastuse otsingul

Romantikast ei taha Scarlett enam rääkida, sest «ükskõik mida ma ütlen, kargab see mulle näkku tagasi». Sellegipoolest liiguvad kuulujutud, et Scarlett on oma südame kinkinud näitleja Jared Letole.

Kohtamas käimine on Scarletti meelest üks veider asi. Ta mõistab nüüd, miks näitlejad nii tihti näitlejatega paari heidavad. «Korraga on sul teistmoodi elustiil, ja see ei võimalda suhteid luua. Niisiis pead leidma kellegi, kes seda mõistab,» arutleb ta. «Ma ei oska öelda, mida ma partneris otsin, aga ta peab olema töökas ja mingis mõttes loominguline. Eelkõige peab ta töötama. Ma ise töötan nii palju, et mu läheduses lihtsalt peab olema keegi, kes sama palju töötab. Sellegipoolest arvan, et romantikaks peab aega leidma, ja et selle jaoks leiab ALATI aega. Muidu inimesed surevad seesmiselt ära.»