Hollywoodi kuldset paari ei ole enam. BRAD PITT (41) ja JENNIFER ANISTON (35) panid oma neli ja pool aastat kestnud abielule punkti.

«Otsus on pika kaalumise tulemus. Me jääme pühendunud ja hoolivateks sõpradeks, kes armastavad ja austavad teineteist väga,» ütlevad nad ühisavalduses.

Väidetavalt purunes suhe pärast seda, kui Jennifer juhtus pealt kuulma Bradi telefonikõnet tema filmipartneri Angelina Joliega (29) linateosest Mr. and Mrs. Smith — paar harrastas telefoniseksi!

Abielu hävingu teiseks põhjuseks pakutakse Bradi isaks saamise ihalust. Jennifer lubas pärast «Sõpru» kohe lapsesaamisele pühenduda, kuid sidus end selle asemel mitme filmiga.

Kirglik suveromaan

Bradi ja Angelina kolleegid filmi Mr and Mrs Smith võtetelt mäletavad, et nende vastastikune külgetõmme oli tajutav: seksistseenides ei kasutanud nad isegi ihukarva pesu, millega näitlejad end sedasorti tööd tehes tavaliselt kaitsevad. Võttegruppi üllatas ka see, kui mõlemad ühel ajal gripiviirusesse haigestusid. «Nakatasid teineteist,» lobiseb üks asjasse pühendatu.

Bradi võlus Angelina emainstinkt: kuigi näitlejatar töötab lakkamatult, on tema prioriteet number üks ikkagi lapsendatud poeg Maddox. Angelina on öelnud, et lihaseid lapsi ta ei taha. «Brad loodab, et suudab ta ümber rääkida,» avaldab üks vaatleja.

Kuuldavasti pidi Angelina suve lõpus koos Bradiga Itaaliasse filmi Ocean’s Twelve võtetele kaasa sõitma. Paar kavatses sinna maja osta ja enam mitte kunagi Los Angelesse tagasi pöörduda. Selle plaani nurjas Jennifer, kes läks ise koos Bradiga Itaaliasse.

Angelina on armusuhet Bradiga järjekindlalt eitanud, ent ta tunnistab, et suudelda oskab mees küll. «Me mängime filmis abikaasasid. Brad on suurepärane suudleja. Ta teab, mida teeb,» pihtis Angelina ühes intervjuus.

Pitt ja Aniston püüavad oma ühises teadaandes skandaali vaigistada. «Neile, kes sedasorti asju jälgivad, ütleme, et lahkuminek ei ole kõmulehtedes teemaks olnud spekulatsioonide tulemus,» ütlevad nad.

Nurjunud leppimisreis

Uue aasta võtsid Brad ja Jennifer vastu Kariibi mere ääres Anguilla saarel. Puhkusereis oli Courteney Coxi ja David Arquette’i idee — Jenniferi kolleeg «Sõprade» päevilt ja ta abikaasa lootsid neid seal teineteisele lähendada. Ent suhe oli juba surmahoobi saanud.

Brad ja Jennifer olid koos ligi seitse aastat. Nad abiellusid 2000. aastal ning kohe hakati neid nimetama Hollywoodi kuldseks paariks. Mõlemale oli see esimene abielu. Brad oli varem kihlatud näitlejatar Gwyneth Paltrow’ga, Jennifer elas koos näitleja Tate Donovaniga.

Lapsevanemateks ei õnnestunud neil saada, kuid üks ühisprojekt neil siiski on: filmikompanii Plan B, mis toob tuleval suvel välja filmi Charlie and the Chocolate Factory peaosas Johnny Deppiga.

Nende 13,5 miljonit dollarit maksnud Beverly Hillsi villas sai just valmis lastetuba. Luksuslikult sisustatud majas valitseb aga haudvaikus: Brad on filmi Ocean’s Twelve promoturneel Jaapanis, Jennifer filmivõtetel kusagil Ameerikas.