Kroonika andmetel taotleb SIGNE POHLAK jalgpalliedendajast abikaasa AIVAR POHLAKU käest kohtus üle 2 miljoni krooni!

Vahepeal vaikselt advokaadibüroodes tuure kerinud Pohlakute abielulahutusprotsess jõuab aprilli alguses kohtuistungini. Istungil tuleb arutlusele Signe Pohlaku (39) hagi kolm punkti — abielulahutus, laste elukoha määramine ja ühisvara jagamine. Viimase osas on Signe Pohlak ja tema esindaja, Viruvärava advokaadibüroo juht ja advokaat Mare Lust teinud tõsise uurimustöö: võtnud välja erinevad Aivar Pohlakule (42) kuuluvate kinnistute sissekanded, selgitanud välja nende võimaliku turuhinna ning jaganud selle Signele kompenseeritava summa tarvis pooleks. Kuigi ei Mare Lust ega Pohlaku advokaat Marko Tiiman avalikusta täpset summat, käib Kroonika andmetel jutt pisut rohkem kui 2 miljonist kroonist.

«Meil olid väga väiksed numbrid,» kinnitab Lust. Kuigi 2 miljonit krooni on suur summa, on see arvestades Aivar Pohlakule kuuluvaid kinnistuid kokku lüües tõesti tagasihoidlik. Jalgpalliklubi FC Flora presidendi Aivar Pohlaku nimele kuulus veel hiljuti 21 kinnistut, millest suurem osa asub Hiiumaal Pühalepa vallas, krunt Kuressaares Lossi tänaval ning ligi kümne hektari suurune maalapp Kose vallas. Signele aga kuulub kinnistu Tallinnas Kalamajas, samuti maatükk Hiiumaal. Ühtekokku on pere valdustes maad ligi saja hektari jagu.

Lust arvab, et tõenäoliselt tulebki suurem lahing maha pidada just ühisvara jagamise käigus. Et lahutus teoks saab, selles Lust ei kahtle, ka on enam-vähem selge, kumma vanema juurde jäävad lapsed. Ainus, mis varajagamisest kõrvale jääb, on maja, kus kogu Pohlakute peretragöödia aset leidis. «Seal elab Aivar Pohlak oma uue naisega juba niikuinii sees, ja Signe sellele ei pretendeeri,» kommenteerib Lust.

Lust lisab, et nende nõude on Pohlaku kaitsja Marko Tiiman advokaadibüroost Straus & Partnerid läbi vaadanud, ning kohtusse oma vastusegi saatnud, kuid selle sisu Lust ei tea. Pohlakute loo kohtuniku Tiia Mõtsniku sekretär Kaja Sirel kinnitab, et kohtunik pole jõudnud pabereid veel läbi vaadata. Ka Marko Tiiman ei saa midagi öelda. «Kahjuks olen ma seotud oma kliendi sooviga mitte kommenteerida neid asju,» seletab Tiiman. «Selge on see, et istungil saab vastus teatavaks ja kõlab ka see summa, millest jutt.»