«Hävitasin oma abielu hirmu, ebakindluse ja usaldamatusega,» tunnistab JENNIFER ANISTON.    

Jennifer Aniston (36) on keeruline isiksus. Ta on tundlik, lahke ja naljakas... aga ka ebakindel, närviline ja piinatud. Jenniferi lähedalt tundvad inimesed ei imesta, et tema abielu Brad Pittiga (41) karile jooksis. Lahkhelide põhjused peituvad palju sügavamal kui lastetus ja erinevad huvid.

 Rusuv lapsepõlv

Jennifer nimetab lahutuse peapõhjuseks õnnetut lapsepõlve. Tema vanemad lahutasid, kui ta oli üheksa-aastane. «Minu lapsepõlv oli kurb ja masendav. Pidin valetama, et emale mitte haiget teha. Pidin valetama ka isale,» räägib ta. «Kui oled pärit purunenud perekonnast, on võimatu ennast muinasjutulise romantika ja õnneliku lõpuga petta.»

Kurbus ja masendus tulid Jenniferiga kaasa ka tema täiskasvanuikka. Näitlejatar ei usu, et kellegi õnn võiks sõltuda teisest inimesest. «Mõte, et kellestki saab sinu päästja — see lihtsalt ei toimi,» arvab ta. «Me kõik tuleme siia ilma üksi ja läheme siit üksi. Õnn ei tohiks sõltuda teisest inimesest.»

Pole raske mõista, miks Jennifer inimesi ei usalda. Kui ta kuulsaks sai, otsustas tema ema ta lapsepõlvesaladused kõmulehtedele ära rääkida. «Ma olen lapsest saadik uneskõndija,» räägib Jennifer. «Mitte väga kaua aega tagasi õnnestus mul jõuda ukseni ja natuke edasigi — kuni signalisatsioon undama hakkas. Ehmatasin ennast segaseks. Ma ei ärganud Bradi kõrval, vaid basseini ääres.»

Jennifer ei tea, mis oleks saanud siis, kui signalisatsioon poleks tööle hakanud. «Kas oleksin enne basseini kukkumist üles ärganud? Kas Brad oleks õigeaegselt minuni jõudnud?» küsib Jennifer. Vastuseid ei pruugi ta kunagi saada, sest abielu Bradiga on peagi minevik.

 Kahtlused ja armukadedus

Jenniferi lähedalt tundvate inimeste sõnul purunes abielu näitlejatari ebakindluse tõttu. «Nad leppisid kokku, et saavad lapse ainult juhul, kui mõlemad on selles otsuses sada protsenti kindlad,» räägib üks perekonnatuttav. «Jenniferil oli raske lapsepõlv, ta ei tahtnud tuua last abiellu, mis võib iga hetk kokku variseda.»

Asjaolu, et Brad on üks maailma seksikamaid mehi, ei teinud Jenniferi elu kergemaks. Eriti siis, kui mängu tuli Angelina Jolie, näitleja, kellega Brad astub üles filmis Mr. And Mrs. Smith ning kellega ta on väidetavalt väga lähedaseks saanud.

«Nende vahel oli tõmme,» räägib üks asjasse pühendatu. «Ja kui aus olla, on Angelina iga naise halvim unenägu! Ta on ilus ja ta on ema, aga ta on ka seksijumalatar. See on tappev kombinatsioon. Jenniferil ja Bradil oli probleeme juba enne Angelinat. Kõik, kes Jenniferi tunnevad, teavad, et ta on väga ebakindel, väga sõltuv. Angelina lõhkus sidet, mis oli niigi nõrk.»

 Karjäärihuvid

Jennifer pole maha matnud unistust saada Hollywoodi A-kategooria täheks. «Ma otsin kogu aeg väljakutseid,» tunnistab ta. «See pole sugugi kerge, sest Rachel (Jenniferi tegelaskuju seriaalis «Sõbrad») oli väga universaalne, mina aga pean enese tõestamiseks minema temast võimalikult kaugele. Tahan seda teadlikult teha, sest mul on vaja suuremaid võimalusi. Ma ei taha raamidesse jääda ja mängida ainult üht tüüpi.»

Näitlejateed alustades ei olnud Jennifer üldsegi kindel, et temast midagi tuleb. Superstaariks saamisest ja maailma seksikaima mehega abiellumisest ei osanud ta unistadagi. «Mul ei olnud mingeid erilisi ootusi. Osa minust mõtles, et kui pean eluks ajaks ettekandjaks jääma, siis olgu nii,» tunnistab ta.

 Ületamatud erimeelsused

Abielu üheks komistuskiviks osutusid ka Bradi ja Jenniferi lahknevad huvid. Jenniferile meeldib kodus olla, Brad veedaks aga aega enamasti sõpradega. «Nad on väga erinevad,» räägib üks nende perekonnatuttav. «Brad armastab oma antiikmööblit ja ta on täielik arhitektuurihull. Jennifer neist asjust ei hooli. Bradile meeldib pidutseda ja oma semudega olla, Jen istub parema meelega kodus.»

Jennifer aga ei kahtle, et abielu purunemises on süüdi ainult tema negatiivne suhtumine. «Ma olen täielik muretseja, ma ei oska näha vaid asjade positiivset poolt,» tõdeb ta. «Brad nimetas mind vahel isegi nutunaiseks, sest mul pisarad voolasid kogu aeg. Tegelikult on Brad tõeline džentelmen, ta aktsepteerib mind koos mu vigade ja puudustega. Lahutus on raske.»