Ärielust tähtsasse riigiametisse tulnud VILJAR JAAMU on justkui aval, samas aga vaoshoitud ja küsimusi valiv. Vahel mees lihtsalt naerab salakavalt vastuseks.

Juba ligi pool aastat on Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse uus juht Viljar Jaamu (38). Ettevõtluses karastunud, naudib Jaamu uut tegevust, ega ta muidu kihutaks mööda Eestimaad ringi ega tutvustaks oma programme kohaliku elu edendamiseks. «Eesti tase peab jõudma selleni, et kõikides Eesti kohtades oleks hea elada,» kuulutab Jaamu.

Tallinki aktsionäril ja hotell-retsorani Salzburg (endine Peoleo) omanikeringi kuuluval Viljar Jaamul on ka aukartustäratav hobidering. Jaamu on kirglik jahimees ja jahiseltskonnalgi pole viga — koos Tarmo Kõutsi, Jüri Käo ja Tiit Tammsaarega juba igav ei hakka. Jaamu nõrkus on ka hobused ja ratsutamine ning Jüri tallides on tal paar toredat suksut, kellega mees ka ratsutamistulemusi näitab.

Viljar Jaamut teadmata ja tundmata võiks teda võib olla ka veel sitkeks huumorimeelega meremeheks pidada, kelleks ligi kahemeetrine mees ka kunagi saada tahtis, sest merekool on mehel aegu tagasi lõpetatud. Merel meeldib talle siiani olla ja kui võimalust on, siis sinna ta ka läheb.

Lähemalt 26. septembri Kroonikast