Müstiline saladuseloor peamiselt Monacos resideeriva eestlasest suurärimehe TOOMAS TOOLi (42) palelt on langenud! Hiljuti jäi salapärane ärimees, kes on end seni igal võimalikul viisil fotograafide eest varjanud, kaamera ette veneteemalisel peol «Babulja» lounge`s Déjà vu.

Tool nautis üritust ühes endise «Reporteri» ilmatüdruku ja modelli Mari Uusõuega (28), kellega ta hiljuti ka isaks sai. Kaadris on Tool võlutud legendaarse mustkunstniku Erich Udrase trikkidest.

Aasta alguses kirjutas Kroonika, et Toomas Tooli abielu Jana Tooliga, kes peab reisisadama lähistel sisustussalongi «Inside», kannatab juba mõnda aega suhteväsimuse all. Nii peatus mees vähemalt siis Tallinnas elades just Mari Uusõue juures Kadriorus. Tookord püüdis üks vabakutseline paparatso, kes ei teeninud Kroonika huve, armunuid Kadrioru pargis pildistada, kuid Tool «löönud» piltniku viiesajaste pakiga sedavõrd uimaseks, et paparatso olla ära unustanud sellegi, et ta üldse Kadriorus viibis — mõistagi  kustutanud ka pildid...

Tool ise on omade äride juures jäänud siiani äärmiselt salapäraseks ja kättesaamatuks. Meediamagnaat Hans H. Luik on eelmisel aastal ühes juhtkirjas nimetanud teda rikkaimaks Eesti ärimeheks. Postimehel on teda aga õnnestunud pildistada kuus aastat tagasi vaid selja tagant ning seejuures on ta oma näo varjanud ajalehega. Mees pole andnud ühtegi pressikonverentsi, intervjuud ega ole kordagi väisanud presidendi vastuvõttu. Ärilehele sõnas Tool tänavu kevadel: «Mul ei ole tähelepanu vaja. Mis te minust ikka kirjutate. Minge kirjutage nendest Eesti ärimeestest, kes ordeneid saavad. Nendest, kes vastuvõttudel käivad.»

Tooli rikkus sai väidetavalt alguse metalliärist ja Mehukatti-nimelise mahlajoogi maaletoomisest ning suurenes hüppeliselt erastamise käigus. Toolile kuuluvat praegu tapeeditehas Lasnamäel, piimakombinaat Lätis, ning lausa kvartalite kaupa kinnisvara Tallinna vanalinnas. Ka lounge, kus Tool nüüd pildile jäi, rendib pinda nimelt temalt. Ärimeeste seas ringleb Tooli ärilause: «Minu kell on kallim kui sinu auto — kõigest muust rääkimata.» Üks tema tuttavaid on sõnanud, et mehel on nii palju raha, et ta ei peaks enam muretsema. Teine kirjeldab, et ta tahtis kord Toolilt ühte maatükki osta, aga apaatne Tool vastanud: «Ei viitsi! Mis ma selle rahaga teen?»