«Martin on ju Amanda prints, no ja minu prints siis ka!» naerab GERLI PADAR. Niisugust vaheldusrikkust oma elus nagu praegu, poleks lauljatar enda sõnul iial ette kujutanud!

Läinud hooaja saatest «Tantsud tähtedega» hoo sisse saanud Gerli Padar (..) on kui orav rattas. Hiljuti naasis ta Kasahstanist lauluvõistluselt «Voice of Asia» eripreemiaga, osales Leedus üles võetud telereklaamis, nädalavahetusel naasis Peterburist, kus esines Martiniga… Seda kõike proovide ning kontsertide kõrvalt Liisi Koiksoni ja Norra tenori Stephen Hanseniga — koos tiirutatakse mööda Eestit show`ga «Sound of Musicals». Oktoobris seisab ees veel mitu kontserti, sealhulgas ABBA lauludega, ning mõistagi harras jõuluaeg, kus niikuinii iga artisti kalender päeva ja minuti pealt paika timmitud.
Kuidas ta seda kõike jõuab? Ühtaegu peab ju olemas olema nii detsembris kolmeaastaseks saavale tütar Amandale kui ka profitantsijast kallimale Martin Parmasele (23).


Milline näeb välja sinu elukorraldus n-ö ratastel?

Miski pole ületamatu. Amanda on minuga ka Tartus kaasas ja istub proovis, kuulab ja kommenteerib.
Eks see aja kombineerimine on keeruline. Ilma taustajõudude kaasabita poleks mul võimalik niimoodi tööd teha. Ema aitab suuremas osas ja lapse isa (soomlasest eksabikaasa Aki — toim) samuti. Ses suhtes on kõigiti abiks ka sõbrad, neile suur aitäh!

Milline on sinu läbisaamine eksabikaasa ja Amanda isa Akiga praegu?
Mis puudutab olnud suhet, siis selles mõttes on segased ajad seljataha jäänud ning läbisaamine sõbralik. Kuigi peamiselt elab Amanda minu juures, on Aki tema jaoks samamoodi olemas.
(Gerli ja Aki lahutasid abielu juba enne läinud hooaja saadet “Tantsud tähtedega”, kus Gerli tutvus Martin Parmasega – toim.)

Kuidas kasutad aega Amandaga? On teil kindlad mängud, ettevõtmised, milleta ei möödu ükski nädal?
Viimasel ajal on meie ühiseks lemmiktegevuseks saanud plastiliinist kujude voolimine, mis ka mulle lõbu pakub. Eriti tihti tuleb voolida minul jäneseid, kuna Amandal on porgandi valmistamise oskus käpas. Meie kollektsioonist ei puudu ka kuri hunt.

Meenub sulle tirtsuga seoses mõni seik, mille oled koguni üles tähendanud «ajaloo» kirjadesse?
Kui Amanda DVD pealt «Chessi» vaatas, siis etenduse lõppedes ta teatas: «Kui süda on tühi, siis ei tohi koju tulla!» Ning lause «Inimesed teevad mind kurjaks» omab ka minu lapse ütlemiste TOP 10`s kõrget kohta. Ja vahel ütleb ta täitsa õigel ajahetkel: «Rahu emme, rahu!»

Mille vastu Amanda erilist huvi tunneb?
Kõik loomingulised tegevused, olgu selleks siis legoklotsidest ehitamine, vesivärvide või vildikatega joonistamine, laulmine vabas värsis ning loomulikult tantsimine. Amanda käis ka Tartus Martini juures tantsimas koos endast palju vanemate lastega ning sai seal suurepäraselt hakkama. Olin ise ukse taga piiludes palju rohkem elevil. Õhtul pidime me muidugi kõik Ami poolt õpitud liigutused järele tegema ja see oli päris naljakas…

On aeg koos sinuga proovis talle meeltmööda või kipub ta hooti varrukast sikutama, et lähme minema?
Ami on proovides hea meelega. Tavaliselt ta istub ja kuulab. Eks tema saab laval toimuvast teistmoodi aru. Tal hetkel veel puudub oskus teha vahet reaalsusel ja laval toimuva vahel. Ta võtab kõike kui tegelikkust ja et emmele ei tohi liiga teha… Kui Koit «Chessi» lavastuses lõi mind, siis Ami arvas ka, et päriselt.

Kuidas on Amanda ja Martin teineteise omaks võtnud?
Martin on ju Amanda prints, no ja minu prints siis ka. Natuke. Niimoodi on Amanda selle meile selgeks teinud!

Kuivõrd saate Martiniga töötempode kõrvalt aega teineteisega olla?
Kuidagi kummaliselt on nii juhtunud, et koosolemiseks nagu üleloomulikult pingutama ei peagi. Kõik läheb omasoodu ja meile sobivalt. Mul on palju tööd Tartus, Martinil tegemisi Tallinnas ning koos esinemisi jne. Ise ka vahel imestan, et nii sagedasti koos olla saame. Ega üle nädala lahusolemist naljalt ei juhtu.

Selle suisa sõgeda töövihtumise vahele leiate ka aega üheskoos puhkama sõita?
Aasta algul käisime ja nüüd on olukord selline, et kui mõlemal tekib mõistlik võimalus, siis kindlasti kasutame seda. Aga väga kurta ei saa. Läinud neljapäeval käisime koos Peterburis esinemas ning ka Miku ja Olga (endised tantsupartnerid, Mikk Saar ja Olga Kosmina, kes võitsid saate “Tantsud tähtedega”) žest võtta meid Londonisse auhinnareisile kaasa on ju mõnes mõttes meie jaoks ühine puhkus.

Teete ka konkreetseid tulevikuplaane: ühine kodu, laps… Ühised sihid ju motiveerivad paare?
Tundub, et kõik on siiamaani liikunud õiges suunas ning piisavalt mõistlikus tempos. Laseme asjadel loomulikku rada käia. Vaatame, mis tulevik toob.

Martin muidugi, aga kui palju tegeled sina tantsuga edasi?
Kuna meil on küllaltki tihti esinemisi, siis ikka on vahel vaja värskendada oma mälu tantsusammude osas. Ja samas on see mulle ka hea ja meeldiv võimalus end füüsiliselt vormis hoida.

Lisaks kontsertidele Koiksoni ja Hanseniga — mis on veel ees? Kuidas läheb su enda bändil Glive?
Kohe-kohe on ilmumas plaat, poolte lugude autoriks on Hendrik Sal-Saller ning pooled on bändi looming. Oktoobris on ABBA muusika kontserdid, detsembris suur kontsert Saku Suurhallis, kus ka Martin teeb tantsija-koreograafina kaasa. Jõulude ajal kontserdid Taneliga (vend Tanel Padar — toim). Järgmisel aastal saab mind ka «Vanemuise» laval kindlasti näha ja kuulda. Aga eks pakkumisi tuleb iga päev ning kiirematel on eeliseid!

Tagatipuks oled TV-reklaamis?
Hiljuti käisin tõepoolest Vilniuses tegemas Actimeli reklaami. Minu jaoks jälle täiesti uus kogemus ning kaalusin alguses pikalt, kas pakkumine vastu võtta või mitte. Igatahes oli ülimalt vahva ja vaheldusrikas ettevõtmine. Seal võeti üles telereklaam nii Eesti, Läti kui ka Leedu jaoks — igast riigist siis seal tuntud inimene. Reklaam peaks siin ka kohe-kohe jooksma hakkama.

Pärast saadet «Tantsud tähtedega» oled tempot hoidnud. Ilmselgelt tekitab see teatavat stressi ja pingeid — kuidas neid maandad?
Olen pigem sellist tüüpi inimene, kes tegevusetusest stressi langeb.
Loomulikult peab endale leidma mingi võimaluse patareisid laadida. Aga selle kõige kallal ma praegu töötan. Kuna inimesed muutuvad ajaga tohutult, siis muutuvad ka nende vajadused, ootused, lootused. Mida kiirem töötempo, seda suurem peaks olema kontrast töö- ja vaba aja keskkonna vahel. Seda soovitas mulle üks tark lavastaja ning olen temaga igati nõus.
Kuid kõige parem tunne on siis, kui poen oma kallimale kaissu ning tundub, nagu miski halb ei pääsegi mulle ligi.

Kuidas hindad praegust perioodi oma elus? Mille poolest on see ehk nauditavam varasematest?
Niisugust vaheldusrikast elu, nagu ma praegu elan, poleks iial ette kujutanud. Olen väga õnnelik inimene. Minu töö on mu hobi ja mu hobi on mu töö. Ning kui ma saan seda teha nii erinevates žanrides, siis mida veel hing ihaldada võiks… Jah, et see ka publikule hinge läheks.