Läinud nädalal jagas GILD Bankers tunnustust Eesti edukamatele ettevõtetele, nende omanikele ja juhtidele. Kohalt puudus vaid miljardär TOOMAS ANNUS, keda ootab ees ebameeldiv vestlus. 

Majanduse ja äri tõehetked on sama lühikesed kui kiiresti muutuvad börsikursid. Augusti algusest on Merko ehituse aktsia kukkunud 8 euro võrra, mis teeb Toomas Annuse isiklikuks kaotuseks täpselt miljard krooni... Nii palju on mehe varandus pudenenud. Tema pärast ei pea muretsema – 2,2 miljardit on tal veel järel.

Kui Annus on paari kuuga kaotanud kolmandiku, siis teine ehitusärimees, Toomas Luman, kes börsil firmaga Eesti Ehitus, on oma varandusest kaotanud sama ajaga 10 protsenti.
Silmade värelus lindile

Kas Annus liiderdab luuserluse alal tänu kapo uurimisele? Käesoleval nädalal kohtub Merko Ehituse nõukogu esimees Annus kaitsepolitsei uurijaga, teatas firma juhatuse liige Tõnu Korts börsile.
Nagu jutustavad juba ülekuulamisel käinud Merko Ehituse töötajad, pannakse Toomas Annus istuma laua taha, millel on klaasist süda. Selle sees on kaamerad ja mikrofonid, nii et iga silmade värelus jääb ka lindile. Aeg-ajalt vahetuvad uurijad ja alustavad küsitlust uuest kohast. Ka rikkad nutavad.
Ei teagi, mida küsitakse, kas Villu Reiljani skeemide, Tullio Libliku maatehingute või endise põllumajandusministri Ester Tuiksoo unistuste kohta. Üks on selge — maalt linna toodud ja kõrgeks riigiametnikuks saanud inimene langeb kuidagi liiga kergelt pealinna ahvatluste võrku. Teisalt võiks õlgu kehitada — teadagi, poliitika!

Igatahes GILD Bankersi pidulikul auhinnagalal Toomas Annust ei olnud. Kuid Gildbankersi andmete põhjal tehtud sõltumatu nädalalehe TOPis oli Annus veel 2. kohal (3,8 miljardiga) Armin Karu ees ja Jaan Korpusovi järel. Teadmiseks daamidele, viimane koos Enn Pandiga on muide ainukesed poissmehed nimekirjas!
 
1.Armin Karu 5,4 mld kr
2. Toomas Annus 3,8 mld kr. Merko Grupp 
3. Jaan Korpusov 2,9 mld kr. Olympic Entertainment Group 
4. Hillar Teder 2,6 mld kr. Ühendatud Kapital 
5. Väino Kaldoja 2,5 mld kr. Silberauto 
6. Fjodor Berman 2,1 mld kr. BLRT Grupp 
7. Maksim Liksutov 2,1 mld kr. TransGroup Invest 
8. Sergei Glinka 2,1 mld kr. TransGroup Invest 
9. Hans H. Luik 1,6 mld kr. Ekspress Grupp 
10. Enn Pant 1,4 mld kr. Tallink  .