Kuigi argentiinlasest treener Pablo Giacopelli on Eesti esitennisisti Kaia Kanepi peale hingepõhjani solvunud, palvetab ta neiu eest iga päev.

 
Pablo (37) ei suuda leppida tõsiasjaga, et Kaia (23) ta päevapealt ilma silmanähtava põhjuseta lahti lasi. Juhtunu on mehe jaoks eriti üllatav seetõttu, et kuni vallandamiseni saadi omavahel väga hästi läbi.
Pablo sõnul oli tema see, kes Kaia kriisist välja tõi ja tennisemaailma parimate sekka aitas.
«Kui ma selle aasta veebruaris Kaia treeneriks hakkasin, oli ta väga raskes seisus,» ütleb Pablo. «Seda nii sportlikult vormilt kui ka hingelisel tasandil. Tundsin, et pean teda aitama ning sain selleks jõudu ja julgust jumalalt.»
 
Milline oli koostöö Kaiaga?
See oli täis väljakutseid. Ainult üksikud inimesed teavad, millises emotsionaalses seisundis Kaia oli, kui ma temaga tööd alustasin. Ta oli ülekaaluline, mentaalselt ja füüsiliselt läbi põlenud ega teadnud täpselt, kes ta tenniseväljakul on. Kaial polnud lihtne olla silmitsi kõigi nende halbade kommete ja valede eluviisidega, millele ma ta tähelepanu juhtisin. Paljud treenerid oleks neid probleeme lihtsalt ignoreerinud. Mõnest veast saime lahti ja Kaia mäng muutus palju paremaks.
 #end#
Millised on Kaia nõrkused?
Ta on väga keeruline indiviid. Ma tahaksin ühel päeval näha Kaiat, kes suudab ise enda jaoks parimaid otsuseid vastu võtta, et mitte kannatada tema eest langetatud valede otsuste tagajärgi. Otsustusvõime teeks Kaiast palju küpsema inimese. Inimese, kes mõistab, mida tähendab vabadus ja iseseisvus.
 
Millist rolli sa Kaia tennisekarjääris mängisid?
Usun, et suutsin Kaiale näidata sellist poolt tennisest ja temast endast, millest tal varem aimugi polnud. Ma olin Kaiale ühteaegu nii mentor kui ka sõber ja püüdsin temast kõige parema välja võluda.
 
Miks te Kaiaga lahku läksite? Tiim koosneb inimestest, kes töötavad ühise eesmärgi nimel. Meie tiimis oli liiga palju neid, kes püüdsid võtta endale rolle, milles nad polnud pädevad. Üks tiimiliikmetest on püüdnud algusest peale Kaia karjääri tugevalt suunata. Kahjuks valedele radadele. Huvitav, kas ta võtab kunagi ka mingi vastutuse selle eest, kui halba seisu oli ta Kaia oma valede juhiste ja otsustega viinud.
 
Kaia nimetas sind kevadel jumala kingituseks, nüüd aga ütles, et te pole kunagi hästi läbi saanud. Millest selline meelemuutus?
Taolised ütlused jätavad Kaiast mulje kui väga suures segaduses olevast inimesest, kes püüab õigustada otsuseid, mis olid talle peale sunnitud. Ma loodan, et jumal saadab Kaiale veelgi suurema kingituse, kui seda olin mina.
 
Kuidas sa vallandamisele reageerisid?
See oli ootamatu. Meie eelmine päev oli täiuslik nii tenniseplatsil kui ka väljaspool seda. Küsisin hommikul Kaialt, kas ta on õnnelik, ning ta vaatas mulle silma ja tunnistas, et on isegi väga õnnelik. Ilmselt Kaia rääkis öösel kellegagi, sest järgmisel hommikul oli ta tundmatuseni muutunud. Ta saatis mulle sõnumi, et koostöö on lõppenud, rohkem pole me suhelnud. Tundsin end pehmelt öeldes reedetuna...
 
Mis sind kõige rohkem vihastas?
Fakt, et Kaia ei suutnud mulle seda näost näkku öelda, nagu tugev isiksus oleks teinud. See tõestab mulle vaid üht — Kaia oli osav valetaja või lihtsalt käitus äärmiselt ebaküpselt ja ebaprofessionaalselt.
 
Kas sa olid Kaiaga lähedane sõber? Me olime head sõbrad. Või vähemalt ma arvasin, et see nii oli. Ka meie sõprus pandi aeg-ajalt proovile, kuid tõeline sõprus peaks kasvama ja süvenema, mitte ühel päeval lõplikult katkema.
 
Kas Kaia isal Jaagul võis teie sõpruse vastu midagi olla?
Kui sa tõesti kedagi armastad, siis lase ta vabaks.... Kui Jaak oleks seda põhimõtet järginud, oleks ta käitunud Kaia suhtes hoopis teistmoodi ning oleks minu ja Kaia koostööd aktsepteerinud ja hinnanud.
 
Kas on alust väidetel, et sind sidus Kaiaga midagi enamat kui sõprus?
Ma ei olnud Kaiast sel moel huvitatud. Me olime taolisest ohust teadlikud ja käitusime väga ettevaatlikult, et me suhted nii kaugele ei areneks. Mõistsime, et kui midagi sellist juhtub, on me töösuhe läbi.
 
Kas sa igatsed Kaia järele?
Raske on taga igatseda inimest, keda sa arvasid tundvat, kuid kes tegelikult rääkis üht ja mõtles teistmoodi. See oli kohutav, kuidas ta meie suhtluse lõpetas.
 
Mida ütleksid Kaiale, kui peaksite temaga homme kohtuma?
Tere, K! Vaata kui suurepärased me koos olime... Ma palvetan su eest iga päev.
K
 
Väljavõte
Kaia oli osav valetaja või lihtsalt käitus äärmiselt ebaküpselt.