Rahvusvahelise kinohiti «Rentslimiljonär» peaosatäitja Freida Pinto seisis enne filmi võtteid silmitsi karmi valikuga: «Ma kas lähen kuu peale või hakkan näitlejaks.»

 
Õnneks valis 24aastane India iludus näitlemise - ja sestsaadik on tal raske oma jalgu maa peal hoida. «Rentslimiljonär» (Slumdog Millionaire) on võitnud neli Kuldgloobust, seitse BAFTAt ja kaheksa Oscarit ning tagatippu omistati Freidale Elle stiiliauhindade jagamisel parima näitlejatari preemia. Ja seda kõike hoolimata tõsiasjast, et näitlemist pole ta kunagi õppinudki!
Pankuri ja õpetaja tütrena kasvas Freida üles Mumbai jõukas äärelinnas, eemal slummidest, kus tema tegelaskuju Latika ja tolle lapsepõlvekallim Jamal õpivad ellujäämiskunsti. Freida usub, et tema edu on täielikult filmi režissööri Danny Boyle'i teene.
«Me oleme üles kasvanud vaesuses, see on meile määratud nii kindlalt, et see ei purusta enam meie südameid. Aga see film poeb sügavale südamesse,» ütleb ta.
Freida suur läbimurre algas, kui modelliagentuur Elite ta oma ridadesse võttis. Ta on osalenud reklaamikampaaniates ning juhtinud reisisaadet. Elite saatis Latika rolli proovima seitse modelli. Sõelale jäi Freida.
 
Miks on «Rentslimiljonär» nii edukas?
See on nii inimlik lugu, mis puudutab kõiki inimesi, ükskõik, millisest maailma osast nad ka pärit ei oleks. Film kujutab Mumbaid realistlikult. Danny on teinud ausa filmi. Suure osa elanikkonnast moodustavad vaesed. «Rentslimiljonär» avab inimeste silmad.
#end#
Kuidas sa reageerisid, kui seda filmi esimest korda nägid?
Ma nutsin, kui filmi esimest korda nägin.
 
Sa kasvasid selles linnas üles. Kas film näitab ehtsat Mumbaid?
Ma võin ausalt öelda, et film tabab selle linna pulssi. Danny on edukalt vältinud klišeesid ning näitab, kuidas India suurel kiirusel areneb. See, kuidas Mumbai ei püüa varjata oma tõuse ja mõõnasid, kuulub tema olemuse juurde. Vaesed ja rikkad elavad läbisegi, ja slummid on sama palju linna osa kui seda kaunistavad struktuurid.
 
Enamik näitlejaid tahab filmis glamuurne välja näha. Sina pidid olema nii räsitud kui võimalik...
Ma ei taha olla tuntud kui lihtsalt ilus nägu. Mulle meeldis Charlize Theron filmis «Koletis». Ma tahan rolle, mis inspireerivad ja esitavad väljakutseid.
 
Kuidas oli Danny'ga töötada?
Ta tahtis, et me pigem «tunneksime» kui «näitleksime». Mind üllatas see, et ta lubas mul sõna sekka öelda. Talle oli oluline, et me jääksime truuks oma maale. Ta palkas noort Jamalit ja Latikat mängima lapsed tänavalt.
 
Mida on tehtud slummilaste heaks, kes selles filmis osalesid?
Nad hakkavad koolis käima. Kui nad koolid lõpetavad, saavad nad märkimisväärse rahasumma.
 
Oled öelnud, et ei näinud oma edu tulemas... Kas usud, et asjad leiavad ise oma voolusängi?
«Rentslimiljonär» räägib saatusest. Minu isiklik teekond läbi selle filmi on pannud mind uskuma saatusesse. Planeerimine pole paha, aga mõnikord on hea teada, et elul võivad sinuga olla suuremad plaanid kui sul endal.
 
Mida filmipublik sellest filmist kaasa võtab?
Loodan, et nad suhtuvad ellu ja armastusse pisut optimistlikumalt. Loodan, et nad on tänavalaste suhtes taktitundelisemad - need on lihtsalt lapsed, kes püüavad karmis maailmas ellu jääda. Me peaksime nende suhtes lugupidamist ja headust üles näitama.
 
Kellega sa kohtusid Elle stiiliauhindade jagamisel?
Nägin Thandie Newtonit, Sienna Millerit, Matthew Williamsoni. Mickey Rourke istus minu kõrval! Ta vaatas mind ja tahtis justkui öelda: «Mida sina siin teed? Sul on ammu magamisaeg. Mine koju!» Ta teab, et mulle meeldib vara magama minna.