Küll Vilja Savisaar alles pliidi taga mässaks, kui pere kodus hästi süüa tahaks! Meeshing ei ihka aga muud kui lemmiksööki: kotlette ja praetud sibulaid. «Seda ei viitsi ma nii tihti praadida, sest ei taha kogu aeg vesistada,» teatab Vilja.

Praegu on Vilja Savisaarel (46) veel paast - kokku umbes 40 päeva. «Jõle mugav on ennast käest ära lasta,» tõdeb naine. Paastu mõte ei seisne kaalukärbetes, vaid otsuses rassimise sekka tegelda enesega. «Loon kevadel korda oma mõtlemises ja olemises. Proovin olla nagu inimesed muiste.» Paastu ajal ei söö Vilja liha, mune ega joo piima. «Nii palju muud toitu on, ega see liiga küll ei tee,» avaldab ta. «Paast on minu jaoks kerge, sest ma pole eriti lihast huvitatud.»
Vilja virgutab keha ja vaimu vahel suisa askeetlikult. Võtab mõnikord nädala vabaks ja läheb Loksa tervisekeskusse. «Kui seal olen, siis tööd ma ei tee, lehti ei loe, arvutit kaasa ei võta. Vastan ainult kõnedele, mille numbreid tunnen ja kellega tahan rääkida.»
Arsti järelevalve all on ta seal läbi teinud ka seitsmepäevase mahlapaastu, mille toimet tugevdab hommikuvõimlemine ja neli-viis kilomeetrit jalutuskäiku metsas. Kõrvale naudib naine massaaže ja vanne. Ehkki uskumatu, kuna päevaseks toidunormiks vaid kaks klaasi mahla, tõuseb energiat nagu auru tuliselt keriselt. Vilja kinnitab: «Pärast seda on küll väga kerge olla. Kõik peavalud kaovad ära.»
Pikemalt loe kevadisest Kroonika kodu-erist...