„Muidu on kõik vinge, aga öösel euroklubis tahaks rohkem eurolugusid,“ ütleb Moskva peo kohta juba teist aastat Eurovõistluse ametlik fotograaf Indrek Galetin.

Tänavune Euroklubi asub Moskva ajaloolises Maneežis. Suures ja uhkes tsaariaegses hoones, mis sai tugevasti kannatada 2004 põlengus, aga on nüüd taastatud täielikus Suur-Slaavi stiilihiilguses.
Klubi on sel aastal aga mõneti erinev kui eelmistel aastatel. Üliturvatud! Nii et pärast rasket päevatööd Olimpiiski saalis, pressikeskuses tuleb artistidel, ajakirjanikel, fännidel läbida sama turva-kadalipp uuesti läbida ka õhtul Euroklubi kontsertidele, pidudele minnes. Kõik peavad läbima turvavärava, kotid valgustatakse läbi jne. Ilmselt lähebki lõviosa suurest eelarvest - 35st miljonist eurot, just turvafirmadele.
Varasematel aastatel on kõlanud euroklubi-öödes ikka ennekõike valdavalt Eurovisiooni ajaloo repertuaar. Moskvas aga on ka euroklubi diskorid paigutatud rahvale kättesaamatult kõrgele „turvatsooni". Soovilugude tellimine on välistatud. Mängib põhiliselt täiesti kontekstiväline reivi-hausi segu. See-eest on esimest korda eurovisiooni-ajaloos lavale palgatud tantsijad. Ülinapis rõivastes slaavitarid hööritavad tagumikku, nagu Tallinna Soho-striptiisiklubis. Ainult stripi-post ise on veel lavakomplektist puudu. Aga küll see tuleb - on ju veel nädal aega tuure koguda ja areneda.
Muidu seest ja väljast maitsekas maja, aga programmilt euroklubiks mõttetu. Sest ajakirjanikud ja fännid on Moskvas ennekõike eurovisiooni-tuju pärast Moskvas, mitte väljas keskmise tabletiklubi väisamisel, milliseid nagunii Euroopa pealinnas. Nii  tundub, et ilmselt kujuneb sel aastal hoopiski fännide Eurokohvik ürituse tõeliseks südameks.