Superstaarisaatest tuntud, viimasel ajal Austraalias kõrtsi- ja tänavamuusikuelu elanud Taavi Peterson (22) pakib pillid kokku ja pühib kängurumaa tolmu jalgelt, et liituda Rein Rannapi (55) ja ansambli Kosmikud juulis toimuva tuuriga «Ilus maa».

«Meil oli lagusest peale idee ja kindel soov kutusuda sellesse projekti ka Taavi, seda nii ühinema Kosmikutega kantaadi «Ilus maa» ettekandeks kui ka esitama üksi teisi, tõsisemaid, rokklaule. Kuid muidugi polnud meil aimu, kas see võiks ka teoks saada. Oli ju Taav i nii kaugel, - lausa teisel pool maakera. Tegutses kuskil väikeasumites, looduse rüpes. Kust ta ka mu meilidele vastas vaid üle paarinädalaste vahede. Hakkasime asja temaga arutama, sest alguses me ei teadnud ju, kas tema plaanidesse üldse mahub ajutine tagasisõit, kas ta saab katkestada oma sealset tegevust jne. Hiljem, omades küll tema nõusolekut, ei julgenud me siiski seda veel välja kuulutada, kuna tulla tuli tal ju nii kaugelt, - ta ei seigelnud ju mõnes paarist Austraalia suurlinnast, vaid ilmatu kaugel suurte lennuliinide ühenduskohtadest. Ja Austraalia on ju kontinent, mitte vaid riik või saar...
Seega kuulutasime oma kolm isamaalist rokkkontserti välja algul ilma Taavit nimetatamata. Ja alles nüüd, kui ta on kõigi seikluste kiuste õnnelikult Eestis maandunud, anname uhkelt teada, et meiega ühineb ka Taavi Peterson -  isamaaliste rokklauludega!» räägib Rannap.
Kontsertidel tulevad ettekandele kantaat «Ilus maa», mis keelati 1983. aastal, kohe pärast esmaettekannet, ning uudisteos «Taevas ja maa», mis sai tuleristsed Tartu muusikapäevadel sel kevadel. Lisaks esitatakse Ruja-aegseid Rannapi isamaalisi laule.