Ära võta laenu! Käi jala! Küta puudega! Need on kolm käsku, mille järgi talitab keset Mulgimaa metsi Gunnar Loho alias Eesti Gun. Elu näinud mees hindab kõrgelt aeglase edenemise naudinguid.

Järveäärne kõrvaltänav Olustveres. Suurte puude vahelt paistab vee läiget. Muusikatööstur Gunnar Loho (53) kahekordne maja on remondiseisundis ja nii juba viimased kümmekond aastat. Mees on puhastanud ümbruse, teinud kõrvalhoone ja vahetanud peahoone aknad, kuid kõik edeneb mõõdukas tempos, sest Gunnar on aeglase elu mees.

Anne keedab kartuleid koorega
Majanduse uperkuudid Gunnarit pikali ei löö, sest ta ei ela üle oma võimete. Mees kasutab targu ära ka ümberkaudu leiduvad väärtused. Gunnar marineerib sügisel sisse hulgi seeni, mida käib metsa alt korjamas.
Lõuna-Eesti muusikakuninga naine Anne (27), esinejanimega Ane ootab mehepoegi jumeka seenesoustiga - kaseriisikad kooreses kastmes. Viib keele alla! Sinna juurde on salat ja ehtsad mulgimaa kartulid - proua Loho armastab keeta kartuleid koorega.
Söök ise on serveeritud mäeveerul olevasse kämpingumajasse. Suures majas on remont ja abihoone on ka veel pooleli. Gunnar lubab: "Lapsed on väiksed ja küll me selle kunagi korda teeme!"
Ane on Gunnarile sünnitanud kaks poega: Artis (9) ja Ronan (10 kuud). Tõrva tüdruk Ane meenutab tutvumislugu tulevase kaasaga. "Ma tulin koos ühe diskori ja oma singliga kohtuma muusikaprodutsendiga, ajasime juttu... ja siis läks veel tükk aega..." Tükk aega, kuni tunnetele voli anti, sest nooruke Ane ei julgenud alul Gunnarit tõsiselt võtta, ja mehel oli just värskelt selja taga pikk suhe.
 
Pikemalt loe sügisesest Kroonika kodu-erist...