Tuntud geiaktivist Lisette Kampus (27), kes kuulub ka ise mainitud vähemuse sekka, tõmbas oma poliitbroileri-karjäärile kriipsu peale. Kolm aastat sotside ridadesse kuulunud Lisette tegeles erakonna meediapoolega ning mõnel juhul ka partei juhtpoliitikute personaalse suhtekorraldusega.

 Loobumismõte hakkas Lisettel küpsema tänu Teater NO99 etendusele «Ühtse Eesti suurkogu». Lisette tundis seejärel õige pea isegi, et pigem tegeleb poliitika temaga, omab tema üle kaudses tähenduses teatavat kontrolli, mitte vastupidi. Viimase tõuke loobumiseks andis ka Katrin Saksa tagasiastumine Tallinna võimukoalitsioonist. «See sundis päris paljusid olulisi väärtusi ümber hindama,» räägib Lisette.

«Viimaseks n-ö töövõiduks oli mul Sven Mikseri valimine erakonna esimeheks. Siis tundsin, et olen oma töö siin hästi ära teinud, võin rahuliku südamega edasi liikuda.»

Praegu on Lisette erinevusrikastab.ee kampaania juht ja humanrights.ee töötaja. Euroopa Komisjoni programmi «Progress» toel on Eestis juba teist aastat käimas suurprojekt «Erinevus rikastab», millega püüab ka Lisette võrdse kohtlemise temaatikat avalikkuses rohkem tähelepanu alla tuua ja kutsuda ühiskonda laiemalt üles arutlema inimõiguste teemal.