Pere ja Kodu tänupreemia anti välja juba kaheksandat korda. Preemiaga soovib ajakiri tunnustada ja esile tõsta inimesi, kes on seisnud Eesti laste ja perede heaolu eest või kes on andnud oma elutööga panuse meie laste kultuuri ja arengusse.

Pere ja Kodu peatoimetaja Kirsi Altjõe sõnul oli seekord valikut väga lihtne teha. “Maikuus Tartu südalinnas avatud uus Ahhaa keskus on näide, kuidas ühe inimese idee leiab ideaalilähedase teostuse ja publiku poolehoiu kohe avamise päevadest peale. Tiiu Sild on teinud suurepärast tööd teaduse populariseerimisel laste ja perede seas ning Pere ja Kodu tänupreemia on kummardus talle suure töö eest,” lisas Kirsi Altjõe.

Ahhaa teaduskeskuse juht Tiiu Sild: “Minu jaoks on Ahhaa tänane kuju enam-vähem ideaalne. Meid on külastanud maailma tippteaduskeskuste juhid ning ka nende tunnustus on olnud siiras ja lugupidav. Needsamad inimesed toetasid Ahhaa arengut juba siis, kui keskusel olid vaid lagunenud ruumid Toomemäel ja üksikud fännid. Minu jaoks oli oluline ka neile tõestada, et eestlased on tõsised tegijad ja kogu aur ei kulu vilele.”

Tänavu, alates avamisest mais, on Ahhaa uut keskust Tartus külastanud iga kuu üle kümne tuhande inimese. Senine rekord oli oktoobris, 18 500 külastajat.

Varasematel aastatel on ajakirja Pere ja Kodu tänupreemia saanud dr Adik Levin, kunstnik ja kirjanik Edgar Valter, kirjanikud Heljo Mänd ja Ellen Niit, Tartu mänguasjamuuseumi rajaja Tiia Toomet, lastearst dr Ruth Soonets ning Rein ja Mare Taagepera.

Intervjuu Tiiu Sillaga ilmub Pere ja Kodu jaanuarinumbris.