Uskumatu, aga tõsi! Kui isegi kohalikud popbändid võivad vaid unistada plaadimüügi maagilisest läbimüüginumbrist 5000, siis novembris ilmunud etnorajurokki viljeleva Metsatöllu viies kauamängiv «Ulg» on selle löönud kahe kuuga!

Bändi fännid ja Universali sõsarkompanii Spinefarm Records ei pidanud tölludes pettuma, sest «Ulgu» müüdi ainult Eestis 7000 eksemplari. See tulemus lennutas plaadi Universal Music Groupi enim müünud kohalikuks üllitiseks aastal 2011 (pildil priisidega paremalt bändi trummar Marko Atso, laulja Markus Teeäär ja bassimees Raivo Piirsalu poeg Roometiga.)

«Meil on lihtsalt vedanud,» seletab Marko Atso bändi edu. Atso sõnul on nad pidanud tegema seejuures nii teadlikke valikuid kui ka kuulanud oma südametunnistuse häält. «Paljudest asjadest tuleb ära öelda, paljusid asju ei saa teha, et fännide vastu aus olla. Oleme väga tänulikud oma fännidele, kes meid toetavad – tänu sellele saame siis omalt poolt alati head ja paremat vastu pakkuda.»

Metsatöll tähistab vabariigi aastapäeval ka oma sünnipäeva – kuigi nad on laiemat tuntust võitnud viimastel aastatel, tiksub neil 24. veebruaril täis juba kuraditosin aastat! Sünnipäeval võib laval Pärnu Kuursaalis näha aga lausa kaht gruppi tölle – show käigus astuvad Metsatöllu kõrval lavale vaid selleks õhtuks kokku kutsutud kantribänd Lehmatöll, aga ka kaasaegne tantsuorkester Hundi Hammasratas!