Vanus ei loe! Staažikas estoonlane Arne Mikk (79), kes saatis kahe aasta eest viimsele teekonnale oma abikaasa Reeda, on tänaseks leidnud enda kõrvale väärika daami, kellega koos muljeid ammutada, rõõmu jagada ja sündmusi tähistada. Rahvusooper Estonia peadirektori Aivar Mäe nõuniku Arne Miku kõrval särab viimasel ajal tihtipeale hinnatud naistearst, doktor Juta Silma (72).

«Minu perekond muidugi teab seda. Kaks aastat on ka abikaasa surmast juba,» mainib Arne Mikk, ja peab kerge pausi. Paariks ta end ja Juta Silmat siiski ei pea: «Meil on ikkagi täiesti eraldi majad, me käime lihtsalt üritustel koos. Head sõbrad, võiks öelda. Me tunneme teineteist tõesti juba aastakümneid.»
Arne Mikk on üldse üks tegus mees. Alustanud 1952. aastal koorilauljana, on ta loonud Estonias üle kuuekümne muusikalavastuse, lavastanud külalisena arvukates maailma teatrites, kirjutanud raamatuid Eesti muusika ajaloost ja tegutsenud tagatipuks kuus aastat ka Saaremaa Ooperipäevade kunstilise juhina! Ka Arne ja Reeda pojad Jaak, Mart ja Rein on loomingu ja teatriga vahelduva eduga sina peal olnud.