Nii kui naine Brüsselis, nii teisega kohvikus? Kohvik Pegasuse õhtumelus torkas teisipäeval silma ootamatu paar – kohvitasid viimaseid aegu europarlamentääri staatuses Kristiina Ojulandi (47) ärimehest elukaaslane Raimo Kägu (59) ja näitleja Merle Palmiste (43).

Kes ootab nüüd uudist uuest kuumast paarist, võib lugemise pooleli jätta. Sest lisaks sellele, et uue partei Rahva Ühtsuse Erakonna (RÜE) üks asutajaid Ojuland otsib erakonda liikmeid nagu orav rattas, on sellega agaralt ametis ka aprilli alguses erakonnaga liitunud Kägu. Merle Palmiste on Kägu vana tuttav ja kohtumine leidis aset just näitleja võimalikku erakonda astumise nimel.
«Ma teen kõik selleks, et Merle tuleks parteisse. Aga ta ei murdu, ei võta vedu – ei ole veel ehk veendunud!» ütleb Kägu. Miks näitlejanna siis vedu ei võta, ei õnnestunud temalt endalt enne ajakirja trükkiminekut küsida.
Raimo toob aga näiteks näitleja Mari Lille, kelle ühiskonna valupunktidele suunatud mis-on-pildil-valesti-sõnavõtud on laialdast vastukaja tekitanud. Kägu hinnangul võib Merle Palmiste tee poliitikas olla pikk ja äge! «Ronald Reagan (USA president 1981–1989 – toim) oli ka näitleja. Miks ei võiks temastki poliitikas tegija tulla? Merle on omal alal ju ka number üks Eestis.»
Kolmapäevane uudis RÜE käekäigust teatas, et Ojulandil on partei ametlikuks registreerimiseks vajalikust 500-st puudu veel 100 inimest. «Ma ütleks, et 400 on koos, mitte 100 puudu,» põrutab Kägu muhelusega suunurgas. «See on sõnastuse küsimus, nagu ka MM-i puhul – kas sa jäid teiseks või tulid II kohale!»
Meie toetame, igatahes.