Aastate eest hoidis väikseid piigasid raadiote ees tüdrukutebänd IceCream. Tükk tühja maad ja pikka ootamist ning pead on tõstmas uus lasteansambel – kollektiivi ridadesse kuulub teiste hulgas ka presidendipaar Evelin ja Toomas Hendrik Ilvese tütar Kadri Keiu Ilves (11). Lisaks laseb seal oma kaunil häälel kõlada lauljatar Ithaka Maria Harito ja Tomi Rahula tütar Agathe Vega (12). 

Mis keeles ja mis stiili muusikat neiud viljelevad, selgub õige pea. Kuulukse, et esimene lugu on juba lindiski ning lisa on tulemas. Ithaka Maria jääb tüdrukutebändi teemal esialgu siiski napisõnaliseks, öeldes, et veel on vara midagi kommenteerida.

Kui Kadri Keiu 2010. aastal kooli läks, otsustati presidendipaari peres ühiselt ka tema muusikakoolitundide kasuks – Kadri Keiu pühendus viiulimängu õppimisele. Et tütrele pilliõpingutel toeks olla, tegi ka Evelin Ilves viiulimänguga tutvust.

«Septembrikuu teise päeva lõunaks oli siis selgunud tõde: kõigega kursis olek tähendabki alustamist viiuliõpingutega. Päris viiuliga,» kirjutas Evelin Ilves hiljem ajakirjas Eesti Naine. «Võtsin ennast kokku ja laenasin viiuli. Erialatund – minu, mitte lapse oma! – oli juba esmaspäeva hommikul. Ime küll – tolle tunni lõpuks poogen minu käes enam ei värisenudki ning esimene viisijupp oli sündinud. Sellist taevalikku tunnet pole ma kogenud ka kõige raskema maratoni finišis.»

Evelin lubas, et õpib kindlasti viiulimängu ka selgeks, et olla oma lapsele toeks heaks inimeseks kasvamisel.

Jääme põnevusega lugu ootama!

Jaga
Kommentaarid